Barcelona látnivalói

Barcelona egyike a legvarázslatosabb spanyolországi és európai városoknak. A katalán főváros a világ egyik legérdekesebb városa, ami miatt turisták milliói keresik fel minden évben. Barcelona egyike azoknak az európai nagyvárosoknak, amelyek nem a történelmi épített hagyatékoknak, hanem a modern kori városképüknek köszönhetik a sikerüket. Az avantgárd és a szecessziós műremekek egyszerűen hihetetlenné varázsolják Barcelonát.

Barcelona egyik leghíresebb és legkülönlegesebb látnivalója a Güell-park. A park létrehozása Antoni Gaudi nevéhez fűződik; noha eredetileg luxusnegyednek, nem pedig jövőbeli turistalátványosságnak szánta, az eredeti terve fuccsba ment. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva senki sem akart itt lakni, így végül maga a Gaudi család költözött ide. A parkban található épületek, sétányok és lépcsők kivétel nélkül egy sajátos fantáziavilágot idéznek, amelyet ma Barcelona talán legnagyobb csodájának tartunk.

A város másik leghíresebb nevezetessége a Szent Család Temploma. Antoni Gaudi ezt a templomot tekintette élete legfőbb alkotásának; ez teljességgel érthető, hiszen összesen negyven évet dolgozott rajta. Évente három millió turista vált jegyet, hogy belülről is megcsodálhassa ezt a lélegzetelállító alkotást.

Egy barcelonai utazás sem telhet el a Casa Batlló megtekintése nélkül. A város nagy építészének, Gaudinak Josep Maria Jujol személyében segítsége is akart egy csoda megalkotásában. Az épület talán leginkább szembetűnő furcsasága, hogy nem tartalmaz egyeneseket. Ezen tulajdonságának köszönhetően egészen különleges hatást kelt.

Mindezen szépségek mellett Barcelona számtalan híres és kevésbé híres csodát rejt, amelyeket egy katalóniai utazás során mindenképpen útba kell ejtenünk.