Bővebben a padlófűtés hőteljesítményéről!

A padlófűtés hőteljesítményének ismerete nagyon fontos annak érdekében, hogy a szobát fel tudja fűteni a kívánt hőmérsékletre. A kellőképp felmelegített padlófűtés egyenletes hőeloszlást biztosít az egész lakásban. Viszont ahhoz, hogy pontosan tudja, mennyi hőre van szükség, ahhoz, hogy a helyiséget fel tudja fűteni, tisztában kell lenni a hőveszteség mértékével.

A padlófűtés hőteljesítményéről itt érhet el bővebb információkat! A fűtött padló nagysága és a hőteljesítmény közt közvetlen kapcsolat van, hiszen minél nagyobb a fűtött terület, a rendszer annál nagyobb maximális hőteljesítménnyel rendelkezik. A teljes helyiségméretéhez viszonyítva a fűtött padlófelület nagysága a teljesítményre is hatással van. Minél nagyobb egy szoba, annál nagyobb hőveszteséggel kell számolni. Ha a fűtött terület sokkal kisebb, mint a teljes padló vagy a helyiség mérete, akkor nagyon nehéz lesz a padlófűtési rendszer számára elegendő hőt létrehozni, tehát elsődleges fűtésként nem feltétlenül funkcionál jól. Különösen abban az esetben, ha a ház nincs megfelelően szigetelve. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy nem minden padlóburkolatot lehet felmelegíteni nagyon magas hőmérsékletre.

Elsősorban a sűrű és szilárd anyago rendelkeznek jó hővezetőképességgel, vagyis a fűtőelemről jobban át tudják juttatni a padlóra a hőt. Ilyen anyagok a kő és a csempe, amiket akár huszonkilenc Celsius fokra is fel lehet melegíteni. A lágy padlóanyagok, például a linóleum, a fa vagy a laminált padló gyenge vezetőképességgel rendelkeznek. Ezeket maximum huszonhét Celsius fokos hőmérsékletre lehet felmelegíteni. Érdemes a témában egy szakember véleményét is kikérni, így biztosan jó döntést fog hozni! Bővebb információkat a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!