Budapest mesés látnivalói, melyeket nem tartalmazzák az útikönyvek

Budapest városa nagyon kedvelt a turisták körében, hiszen nagyon sokszínű és rengeteg csodás látnivalót rejt magában. Sokan nem is gondolnák, de magában Budapest belvárosában olyan helyekre bukkanhatunk, melyekre még álmunkban sem gondoltunk.

Egyik ilyen mesés látnivaló a Károlyi kert. Ez a csodás festői táj, kiváló lehetőséget nyújt, azok számára, akik szeretnének kicsit kiszakadni a rohanó, nyüzsgő mindennapokból. Az év bármely szakaszában látogatóható a kert, ám tavasszal és nyáron a legszebb oldalát mutatja, és szebbnél szebb színekben pompázik. Hasonló környezetbe csöppenhetünk, ha a Füvészkertbe látogatunk. Ideális lehet a pároknak egy romantikus sétára, vagy családok részére is kiváló kikapcsolódási lehetőség. A VIII. kerületben található igazi oázis, csodás vízi és növényvilággal várja az ide látogatókat. Ebben a környezetben teljesen újjászülethetünk, és megfeledkezhetünk arról, hogy egy nyüzsgő és zajos nagyváros vesz körbe bennünket.

A Corvinus Egyetem kertészete, a Budai arborétum egy külön kis világot tár az ide látogatók elé. Szebbnél szebb virágok, mely csodás színekben pompáznak a Hölgyeket teljesen ámultba ejti ez a látvány. Kiváló helyszín egy romantikus sétára, ahonnan már érdemes ellátogatni a Feneketlen-tóhoz. Teljes nyugalomra találhatunk és maximális feltöltődéssel térhetünk vissza, az egyszerű szürke hétköznapokba. Amennyiben szeretjük a magaslati pontokat, ahonnan jól belátható a minket körbe vevő város, akkor erre nagyon jó lehetőséget nyújt a Szent István Bazilika teteje. Innen olyan szemszögből láthatjuk Budapestet, amely sehonnan máshonnan nem tekinthető meg. A másik csodás kilátó, a Királylépcső, ahol, ahogy haladun felfelé, annál szebb kép tárul elénk.