Bulgária mesés arcai

Bulgária népszerűsége évről-évre növekszik, hiszen a népszerű déli országokkal szemben, mint például Olaszország, Görögország vagy Horvátország sokkal olcsóbb és a tömeg sem olyan nagy, mit az előbb említett országokban. Ha Bulgáriában nyaral, akkor biztosan nem bábja meg döntését!

Bulgária tökéletes úti cél, különösen abban az esetben, ha nem szeretne drágán nyaralni. Bulgária viszonylag olcsó úticél, különösen a drága déli országokat nézve. Ráadásul a szolgáltatások minősége is kielégítő az olcsó ár mellé, így egyre többen döntenek úgy, hogy a népszerű, ugyanakkor túlzsúfolt úticélok helyett inkább Bulgáriába utaznak. Bulgária az Európai Unió tagja, ezért mindössze egy személyi igazolványra van szükség az utazáshoz. Az ország további előnye, hogy közel van hozzánk, így nem kell hosszan utazni, ami kisgyerekes családok esetében különösen előnyös. Ha már a kisgyermekes családoknál tartunk, Bulgária tengerpartjai ideálisak a családok számára, mivel a tenger lassan mélyül és a tengeri sünök sem jellemzőek. Összességében tökéletes a gyermekes családok számára!

Habár élvezetes a tengerben fürdeni és a parton napozni, azonban érdemes a bolgár városokat is felfedezni. Szófia, a főváros számos látnivalóval rendelkezik, ráadásul igazán hangulatos részei is vannak. Aki Bulgáriában nyaral, annak mondhatni kötelező megkóstolni a bolgár gasztronómiai ínyencségeket. Ilyen például a joghurt, főleg annak fényében, hogy a bolgárok váltig állítják, hogy ők találták ki a joghurtot, így nem csoda, hogy Bulgáriában több, mint háromszázféle joghurtot árusítanak. Ha felkeltettük érdeklődését és szívesen elutazni Bulgáriába egy utazási iroda segítségével, akkor látogasson el az invia.hu weboldalra, ahol bővebben is informálódhat!