Chopin hallucinációit valószínűleg epilepszia okozta

Frédéric Chopin zeneszerző, aki rendszeresen hallucinált, valószínűleg halántéklebeny-epilepsziás volt rövid élete során – derül ki a Medical Humanities online folyóiratban közzétett kutatásból. A tanulmány szerzői szerint a hallucinációk jellemzően görcsrohamokban fordulnak elő.

Chopin többek között híres volt gyengeségéről és érzékenységéről, ami a romantikus művész megtestesítőjévé tette. Jól dokumentált melankolikus rohamai bipoláris rendellenességnek vagy klinikai depressziónak tulajdoníthatók, a hallucinációs epizódokat, amelyekre ő is hajlamos volt, inkább figyelmen kívül hagyták – javasolják a szerzők. Chopin, akit egész életében gyenge egészségi állapot gyötört, 39 éves korában halt meg krónikus tüdőbetegség következtében, 1849 -ben, amelyet a közelmúltban a zeneszerző családtörténete alapján cisztás fibrózisnak tulajdonítottak.

Chopin hirtelen abbahagyta a zenélést és elhagyta a színpadot – a Manchester Guardian zenekritikusa által rögzített eseményen – Chopin hirtelen abbahagyta a játékot, és 1848 -ban Angliában, egy privát szalonban előadta h-moll szonátáját. Chopin ugyanabban az évben, szeptemberében George Sand lányának írt levelében leírja az előadás pillanatát, amikor a zongorából előbukkanó lényeket látott, ami arra kényszerítette, hogy hagyja el a termet, hogy magához térjen. Visszaemlékezéseiben George Sand felidézett egy utazást, amellyel a zeneszerzővel Spanyolországba utazott 1838-ban. A kolostort, ahol tartózkodtak, úgy írta le, hogy „tele van rémekkel és kísértetekkel”, és állítása szerint Chopin sápadtnak vagy vadnak látszott. Elmeséli az élénk leírásokat is, amelyeket a nő látomásairól adott. Vannak más beszámolók is, George Sandtól és Chopin egyik tanítványától, Madame Streicher -től, hasonló eseményekről, és a zeneszerző saját leírása a „fantomok kohortjáról” 1844 -ben.