Colorado Springs csodálatos látnivalói

A látványos Pikes Peak és a sziklás hegyek tövében fekvő látványa miatt Colorado Springs jóval több mint egy évszázada népszerű turistacélpont. Rengeteg szabadtéri szabadidős tevékenységet kínál, homokkő szobrokkal, vöröses sziklaalakzatokkal, hatalmas völgyekkel és gyönyörű vízesésekkel.

Míg a természet szerelmesei kétségtelenül örülni fognak a sokszínű és drámai tájaknak, Colorado második legnagyobb városában rengeteg más turisztikai látványosság is megtalálható. A régió történelmét és kultúráját bemutató kiváló múzeumok mellett a bájos Old Colorado Citybe is elkalandozhatnak a látogatók. A Colorado Springs egyéb tennivalói közé tartozik a hatalmas komplexumok meglátogatása, a Légierő Akadémia és az Olimpiai Képzési Központ – mindkettőt körbejárhatja. A Colorado Springsre és a csinos Pikes Peak régióra néző isteni kilátást nyújt a gyönyörű Will Rogers Nap-szentély. Bájos emléktornya és kápolnája a festői helyen, a Cheyenne-hegy tetején helyezkedik el, gyönyörű területtel és kertekkel körülvéve.

Amellett, hogy Will Rogers amerikai humoristáról nevezték el (aki sajnos meghalt egy repülőgép-balesetben), a helyszínen található Julie és Spencer Penrose sírja is. Utóbbi építette a város számos kiemelkedő nevezetességét, például a Cheyenne Mountain állatkertet és a Broadmoor Resort-ot. Az 1937-ben elkészült békés helyen számos érdekes vallási emlék található a kápolnában, valamint van egy emeletes kilátótorony, ahova fel lehet mászni. A város északnyugati peremén található a Rock Ledge Ranch történelmi hely, amely érdekes betekintést nyújt a Pikes Peak régió történelmébe, örökségébe és kultúrájába. Az élő történelem múzeumban a látogatók felújított épületeket és jelmezes útmutatókat találnak, akik elragadó bemutatókat tartanak arról, hogyan éltek és vadásztak az emberek.