Csodás Hundertwasser épületek

A kaliforniai Napa Valley-ben található Quijote pincészet az egyetlen projekt az Egyesült Államokban, amelyet Hundertwasser épített. A tulajdonos, Carl Doumani, egy kicsi és fenntartható pincészetet akart létrehozni, és barátságot kötött Hundertwasser építésszel.

Részben Hundertwasser szokatlan tervezési folyamata és építési módszerei miatt 10 évig tartott a szerkezet elkészítése. A pincészet kerámia burkolólapokkal, szabálytalanul lekerekített és festett oszlopokkal, valamint szándékosan egyenetlen padlóval rendelkezik. A pincészet épületében egy aranylevelekkel borított kupola, valamint fűvel, bokrokkal és fákkal teli tető dominál. A Magdeburg szívében 2005 óta található Zöld Citadella (Gruene Zitadelle) volt Hundertwasser utolsó projektje. Eredetileg egy hagyományos keletnémet stílusú házat kértek tőle, de az ötlet kifejlesztésével úgy döntöttek, hogy egy teljesen új épületet hoznak létre. Az épületben egy 42 szobás, különféle kialakítású szálloda, színház, irodák, üzletek, óvoda és 55 apartman található.

Az épület az udvaron, a padlón és a tetőn növő fák nagy száma miatt kapta ezt a nevet. A Hundertwasserkirche vagy a St Barbara plébániatemplom színes, vidám istentiszteleti hely a stájerországi Bärnbach osztrák toronyban. Az eredeti templom az 1950-es években épült, és Hundertwasser Manfred Fuchsbichler építésszel együtt tervezte. A torony, a tető, a homlokzatok, az aranyhagyma kupola és más kupolák gazdagok és változatos formájúak. Az épületet 12 kapu veszi körül, amelyek a legfontosabb vallásokat és kultúrákat képviselik. A Rogner-Bad Blumau egy fürdőhely, Bad Blumau város közelében, Ausztriában. Az ember, a természet és az építészet közötti szinergia megteremtésére törekedve Hundertwasser mesebeli külsőt és csodálatos belső teret dolgozott ki, ahol az egyenes éleknek nincs helye, és 2400 ablaka sem egyezik meg.