Csőtörés a kertben? Komoly gondot okozhat!

Egy csőtörések számos oka lehet, s kevesen gondolnak arra, hogy a probléma nem házon belül, hanem a kertben keresendő. Pedig gyakori eset, hogy a kertben futó csövek megsérülnek.

Kattintson ide, hogy további részleteket tudjon meg a csőtörés udvari eseteiről a futes-gazszereles.hu oldalon! Egy kertben történő csőtörés lehet enyhébb, és lehet komoly fejtörést okozó probléma is. Az enyhébb esetnél némi vízszivárgás tapasztalható, azonban egy hajszálrepedés hamar teljes csőtöréshez vezethet, így semmiképp sem érdemes elhúzni a szakembertől való segítségkérést! Nyilván, ha apró a gond, a jeleket is nehezebb észrevenni, hisz a néhol spriccelő vízsugár nem biztos, hogy bárkinek is feltűnik. A csőtörésnél viszont szemmel jól látható jelek keletkeznek, mint az indokolatlan víztócsák az udvar különböző részein, a vízóra aknában álló víz, valamint a megnövekedett vízszámla. Ilyenkor már nincs idő a halogatásra, azonnal vízvezeték szerelőre van szükség!

Az udvaron történő csőtörést okozhatják kerti növények vagy fák, melyek gyökerei a földben képesek bekúszni a vízcsövek résein, s szétfeszíteni azt. Ezért amennyiben megoldható, javasolt a kerttervezéskor figyelembe venni a csövek elhelyezkedését, s a hosszú gyökérzetet eresztő növényeket messze ültetni a vízcsövektől. Ha már kész a baj, nincs mit tenni. A probléma azonnali orvoslása szükséges, hisz a kertben történő csőtörés hatással van a házon belül futó vízvezeték hálózatra is, tehát mindenképp gyors javítás szükségeltetik. A futes-gazszereles.hu oldalon hivatásos szakemberek segítségét kérhetik, akik 0-24 órás ügyeletben várják, hogy segíthessenek a bajbajutott polgárokon hétköznap, hétvégén és ünnepnapokon egyaránt. Szaktudásukkal könnyedén helyrehoznak bármilyen kaotikusnak tűnő helyzetet, s munkavégzéskor kiszállási díjat sem számolnak fel. Keressék őket bizalommal!