Dél-Afrikai ételek, amiket érdemes kipróbálni

Vessen egy pillantást a legfontosabb dél-afrikai ételek listájára, hogy kipróbálhassa a helyi holland, maláj és francia hatásokkal rendelkező ételek legfinomabbjait. Dél-Afrika messze a leginkább sokoldalú ország Afrikában, érett idegenforgalmi iparral rendelkezik, így a konyhája is változatos.

A Chakalaka nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető étel, amely Dél-Afrika városaiban formálódott ki. A szokásos alkotóelemek a sült bab, a curry, a paprika és a sárgarépa. Chakalaka nélkül szinte lehetetlen dél-afrikai grillezőt (braai) találni. Biltong: ez az étel szerényen indult, amikor tisztán megőrzés céljából készült pácolt húsból, de eljutott egészen a mai fűszeres harapnivalóig. A biltong mindenütt jelen van a dél-afrikai fő ételek listáján. Sok dél-afrikai szereti, de mások számára furcsa íze lehet. Ha kipróbálta a szárított marhahúst, és imádta, akkor nagy valószínűséggel a biltong is jól fog majd esni. A Potjiekos egy alapvető fontosságú dél-afrikai étel, amely pusztán a szabadban történő sütkérezés  miatt született meg. A potjiekos, amelynek gyökere az afrikaaner hagyományban gyökerezik, hosszú utat tett meg, ám Dél-Afrika élelmezési kultúrájának szerves része a mai napig is.

Egy kis serpenyőben főzik, és tipikus összetevői a hús, a zöldségek és a keményítő. A tejtorta, amelyet Afrikában melktert néven ismernek, Dél-Afrika válasza a hagyományos pudingkrémre. A holland importált recept, a melktert mindazonáltal a dél-afrikai desszertek legfinomabbja. Minden évben Dél-Afrikában február 27-ét tartják a tejtorta hivatalos napjának. A Barack blatjang egy dél-afrikai csatni szárított barackokkal. Ez a tökéletes étel, amely jól megy például sajttal. Lehet, hogy ezt csatniként ismerik el, de nem minden csatni minősül blatjangnak. A Malva puding dél-afrikai desszert, amelynek eredete Fokföldről származik. Azt állítják, hogy a holland telepesek készítették, és magában foglalja a sárgabarack lekvárt is többek között.