Divatos frizurák hosszú és félhosszú hajból

A hosszú és félhosszú hajviselet sokoldalú viselet, számtalan variációban viselhetjük hajunk, ha már meguntuk, hogy mindig kiengedve hordjuk. Félhosszúnak tekintjük a minimum nyak közepéig leérő frizurát, a váll alá érő frizura már hosszúnak számít. A frizura csak akkor szép, ha hajunk egészséges és látszik rajta a gondozás.

A félhosszú hajtípus rengeteg formázási lehetőséget nyújt viselőjének, mutatósak a különböző rétegek, be lehet göndöríteni vagy akár fonni is. A fonásnak is rengeteg típusa van, ma újra reneszánszát élik a különböző fonott frizurák. Elegáns, hivatalos eseményen készíthetünk elegáns kontyot, amit laza változatban elkészítve egy romantikus estén nagy sikert arathatunk. Ha futni vagy edzésre indulunk, csapjunk az táskába egy hajgumit, a lófarokba kötött haj a legkényelmesebb az izzasztó tevékenységhez. A félhosszú frizura könnyen kezelhető, egy jó fodrász lépcsőzetes vágással vagy tépéssel könnyen teljesen más formát adhat hajunknak, anélkül, hogy a hosszán változtatna. egyenes hajú frizurát legkönnyebb átalakítani, akár frufru vágással is teljesen más keretet adhatunk arcunknak, akár függöny- akár félhosszú frufru mellett döntünk.

Ma egyre inkább divatba jönnek az elöl hosszú, hátul rövidebb bubifrizurák is, ahol az első tincsek jóval hosszabbak, mint a tarkóra simulók. Hosszú hajból is változatos frizurákat készíthetünk, konty, fonás, frufru egyaránt jól mutat hosszú hajból is. Lépcsőzetes vagy tépett hajvágással elkerülhetjük, hogy hajunk lelapultnak tűnjön. Bármilyen frizurát válasszunk is, legfontosabb, hogy figyelembe vegyük arcformánkat és testalkatunkat. A szín kiválasztásánál vegyük figyelembe arcbőrünk tónusát is. Jól megválasztott árnyalat éveket fiatalíthat arcunkon. Nagy divatja van az ombre vagy balayage technikával festett frizuráknak.