Dizájn trend-előrejelzések 2022-re

Már majdnem elértük 2021 végét. Szóval, mi várható 2022-ben ha a dizájn trendekről van szó? A Pantone most adta ki a 2022-es év színét, ami a gyönyörű lilás-kék szín. Az elmúlt hónapokban mindenhol hasonló árnyalatokat fedeztünk fel, és néhány hónappal ezelőtt elkezdtünk egy hasonló árnyalatot használni egy weboldalon, hogy feldobja a színt.

A 2022-es élénkebb színpalettán kívül, ami a dizájnt illeti, úgy gondolom, hogy a tiszteletlenség és a szórakozás irányába mutató irányzatokat követünk majd. Az elmúlt években a halvány rózsaszínek és a semlegesek domináltak. Úgy látom, egy 2022-es színpaletta élénk színek keveréke enyhén tompított színekkel párosítva. Az élénkebb színeket, amelyeket esetleg színátmenetekben használnak (amelyek úgy tűnik, hogy a belátható jövőben megmaradnak), mintákkal vagy kivágásokkal és réteges képekkel fedik le. A kézzel rajzolt firkák vagy akár egyszerű formák, például pontok vagy háromszögek felkeltik a gyermekkor és a rajz emlékeit. A háttérben vagy a fő illusztrációként használt kézzel rajzolt vagy kézzel írt üdvözlendő emberi elemet ad a keverékhez.

A bonyolult, félkövér és egyedi betűtípusok mindegyike teljes képernyőn is látható lesz. Kifejező és egyedi típusra vágyunk, amely önmagában is maga a design. Ezenkívül az olyan típusú mozgás és interaktivitás, mint a görgetés, az animáció személyessé tehet minden dizájnt. A világ 70-es évekbeli és jelenlegi klímáját tekintve nagyon sok párhuzam van. Mindkettő a politikai és társadalmi mozgalmak, a gazdasági bizonytalanság, a felfordulás és a változás korszaka volt, a pozitivitás és az elfogadás felé dőlt. Ugyanennek a hangulatnak a modern megjelenése természetesnek tűnik. Ennek a modern megújulásnak tökéletes példája a Velveeta új megjelenése. Ez a stílus lapos, kanyargós és színes betűformákat tartalmaz, amelyek a 70-es éveket idézik, de csak egy kicsit modernebbek.