Dolgok, amik tönkretehetik a ruhákat

Nem számít, hogy drágább vagy olcsóbb üzletekből szerezzük be ruháinkat, ha találunk valamit, amiben topmodellnek érezzük magunkat, akkor mindent megteszünk azért, hogy a ruha sokáig megtartsa tökéletes állapotát. Itt van viszont néhány buktató, amit el kell kerülni annak érdekében, hogy a ruhásszekrény tartalma valóban mindig jó állapotban legyen és ne menjenek tönkre kedvenc ruhadarabjaink.

Az első mód, ahogyan tönkreteheti ruháit az az, hogy túl gyakran viszi őket tisztítóba. A tisztítóban rengeteg nehéz vegyi anyagot használnak, így válasszon inkább természetesebb mosási módot, például mossa ruháit kézzel ahelyett, hogy tisztítóba küldené azokat. Ez a ruhának sem lesz megterhelő ráadásul a pénztárcáját is felesleges költségektől kíméli meg. A következő, amire oda kell figyelnie az az, hogy soha ne hajtogassa össze a bőrt. Ha még sosem kellett elcsomagolnia bőr ruháit egy bőröndbe, akkor érezze magát szerencsésnek, mert ez egy igazi kihívás és nagy a károsodás veszély. A bőrből készült zakókhoz inkább használjon fából készült vállfát.

A bőrruhák egymásra rakása is problémás lehet, de az újszerű bőrruhák tárolása mind közül a legnehezebb. A fényes anyag különösen érzékeny a hőre és hajlamos arra hogy mindenhez odaragadjon, ez pedig színátadást és textúra változást okozhat. A legjobb megoldás az ilyen ruhadaraboknak: helyezze őket külön porzsákokba. A táskák vállfákon tárolása sem kedvező, és bár ez egy helytakarékos megoldás, mégis több kárt lehet vele okozni mint hasznot. A fogantyúk állandó húzása a táska anyagának elgyengüléséhez vezet és nyúlást okoz a varratoknál ez pedig sokat ronthat kedvenc táskájának kinézetén. Végül pedig a cipzárokra érdemes odafigyelni, vagyis húzza fel a nadrág cipzárját, vagy a melegítő cipzárját mielőtt a mosógépbe dobná ezeket, és így megkímélheti ruháit.