Dolgok, amit meg kell tennie, hogy jó menedzser lehessen

Ha még soha nem volt emberek menedzsere, mert csak egyéni közreműködő, és ki tudja, akár a Z generáció tagja is lehet, mégis érdekelheti, hogy embermenedzser lehessen. Hadd osszuk meg önnel azokat a kulcsfontosságú dolgokat, amelyek segítségére lesznek, ha az emberek menedzserévé és vezetőjévé válik.

Ez alatt azt értjük, hogy ismernie kell önmagát, mielőtt képes lesz másokat előmozdítani, biztosítani és segíteni. Különféle dolgokat tehet az önismeret megszerzése érdekében. Például ezek egyike lehet, hogy készíthet egy DISC-t. Ez egy ingyenes személyiségértékelés/teszt, amelyet online találhat meg. Megmutatja, melyek a személyisége meghatározó területei. Vannak persze mások is, amelyeket akár saját maguk értelmezhetnek, akár szakember segítségével is el lehet végezni. Ne feledje, hogy az öntudat az érzelmi intelligencia első összetevője, ezért ha megérti, hogy mi ez az Ön számára, megértheti érzelmeit, erősségeit, gyengeségeit, szükségleteit és késztetéseit.

Mindannyiunk számára két ismert módja van a motivációnak: belső vagy külső/azonosított. Amikor a belső motivációról van szó, gondoljon azokra a dolgokra, amelyeket természetesen szeretnénk megtenni, csak azért, mert élvezzük őket! Példa erre az írás vagy a naplóírás, csak azért, mert látjuk a gondolkodásunkba és tanulásunkba való reflektálás, megosztás és mások bevonásának értékét. Ha figyelembe vesszük a külső/azonosított motivációt, akkor ezeket azért tesszük, mert ezeket fontosnak tartottuk az elérni kívánt célokhoz. Példa erre: „Én tanulom, hogyan válhatok világszínvonalú online menedzserré” vagy „Blogolni szeretnék a Fast Company számára”. Mennyire ismeri a motivációit? Ha egyszer embermenedzserré válik, akkor tudja, mi motiválja, és ez a jövőbeni vezetési megközelítésének része lesz!