Egy kis Bukarest

Mindenkinek kijár néha a pihenés és nagyon sokan szeretnek utazni, új országokba, városokba ellátogatni. Ha egy idegen helyre látogatunk el, akkor nem árt ha tudunk néhány dolgot az adott országról, városról.

Bukarest, Románia fővárosa, politikai, ipari, kereskedelmi és kulturális központja is egyben. Az ország délkeleti részén található, a Dâmbovița folyó két partján és a Román alföld része. A város éghajlata mérsékelt kontinentális, és nyáron nagyon meleg van. A téli időszakban pedig nagyobb havazásokra lehet számítani. A legenda úgy tartja, hogy a várost egy Bucur nevű pásztor alapította, aki egy templomot emelt. Sokak számára ismerős lehet Nicolae Ceaușescu diktátor neve, akinek nagyon fontos volt a főváros arculatának átformálása az uralkodása idején. Ezalatt az idő alatt a belvárosban több mint ötszáz hektár területet dózerolt le, hogy helyébe egy új városközpontot építessen észak-koreai mintára.

A város egyik leghíresebb épülete a központban található mesterséges dombra épített óriási Köztársasági Palota, másik nevén a Nép Háza, amely jelenleg a Parlament Palotája, amely a Képviselőháznak, a Szenátussal és az Alkotmánybíróságnak ad helyet. Ez a világ harmadik legnagyobb épülete. A város lakossága körülbelül 2,5 millió főt számlál és nemzetiség szerint 97 százaléka román, 1,5 százaléka roma, 0,3 százaléka magyar, és 0,5 százaléka egyéb. Bukarestben nagyon sok a látnivaló és számos olyan múzeum van, amit mindenképp érdemes megnézni, annak aki ide látogat. Ilyenek például a Románia Nemzeti Történeti Múzeum, a Modern Művészet múzeum, a Falumúzeum, stb. A legfőbb látnivalók közé tartózik a Parlament épületegyüttese, az Óváros, és a gyönyörű parkok. Ha erre járunk, mindenképp próbáljuk ki a román nemzeti ételeket és kóstoljuk meg a finoma borokat.