Elavult szabályok, amelyeket kis terek díszítésekor megszeghet

Fehér falak. Lekicsinyített bútorok. Díszítetlen felületek. Az ehhez hasonló stílustippek unalmassá teszik a kis terek díszítését. Minden mikrotér azt bizonyítja, hogy ha jól végzik a dekorálást, nincs szükség sok négyzetméterre egy stílusos otthon létrehozásához.

Néha egyetlen nagyméretű bútor is vonzóvá varázsolja a kis helyet. Éléonore Bridge francia blogger 377 négyzetméteres otthonát stílusos lakássá alakította át több dekor témával. Hogyan érte el ezt?  A lágy árnyalatú falak és bútorok megalapozzák színes falfestményeit, érdekességeit és otthoni kiegészítőit. A sötét mennyezet mélységet adhat a fehér falakkal rendelkező kis világos térnek. Ennek a munkának a trükkje a fényt visszaverő szatén vagy félfényes festék használata. Ellentétben a lapos sötét színnel, a csillogó szín fényessé teszi a teret. Ha jól csinálja, a szőnyegek különböző zónákat hozhatnak létre egy kis szobában. Egy 100 négyzetméteres hely egy nagy szőnyeget használhat a nappali kialakításához, egy kisebbet pedig az otthoni iroda kialakításához.

A sötét falak építészeti szempontból érdekessé tehetik a kis teret, ha kontrasztos világos árnyalatú funkciókkal párosulnak. Egy elegáns kis konyha fehér mennyezettel és szekrényekkel ellensúlyozza a drámai fekete falakat. A fehér festék a formázás illúzióját kelti az ajtó szélein és a falak tetején. Az összeillő étkezőgarnitúra összevontnak tűnik. De ha merész, stílusos kijelentést szeretne tenni, akkor a hasonló össze nem illő készletnek komoly ereje van, amit érdemes kihasználni. Ennek a megjelenésnek a kialakításához meg kell győződnie arról, hogy a választott székek az Ön által használt asztalnak megfelelő ülőmagassággal rendelkeznek. A bohém hangulat megteremtéséhez használja az ülések eklektikus keverékét. A letisztult és modern megjelenés érdekében az összes széket tartsa ugyanolyan stílusban.