Energiavámpírok a munkahelyen

homeopatás szereket túladagolni nem lehet és mellékhatások sem jelentkeznek. Életünk nagy részét töltjük a munkahelyünkön. Az emberek közötti kommunikáció energiák cseréje. Ha valaki folyamatosan próbál élni más energiaforrásaival, akkor ő egy energiavámpír. Már egy ilyen munkatárs is megmérgezheti a munkahely légkörét. Az ilyen ember viselkedésével lefoglalja figyelmünket, eltereli gondolatainkat, felesleges információkkal áraszt el.

Az energiavámpír munkatársak nemcsak kollégáik teljesítményét csökkenthetik, hanem a cég működésére is rossz hatással vannak. A toxikus viselkedés kimutatkozhat szavakban, testbeszédben, mások megalázásában sértegetésekben, vagy pletykák terjesztésében. A mérgező emberek áldozatként tüntetik fel magukat, kifogásokat keresnek, ha a teljesítményükről van szó és az építő szándékú visszajelzéseket sértésnek élik meg. Szeretnek pletykálni, de a valóban fontos információkat nem adják át, kihasználják a kollégák tudáshiányát és a saját javukra fordítják. Akkor is hajlamosak a panaszkodásra, amikor minden rendben van körülöttük.

Ha megtehetjük, kerüljük az ilyen típusú embereket. Ha mégis kénytelenek vagyunk kommunikálni velük, csak a legszükségesebb beszélgetésre korlátozódjunk, ne sajnáljuk meg és kezdjük el vigasztalni, mert csak visszaél vele. Minden negatív megjegyzésére legyen egy pozitív válaszunk. Ne engedjük, hogy ránk ragassza pesszimizmusát. Ne bonyolódjunk egy toxikus emberrel vitába, csak az alkalomra lesnek, hogy mindent még borúsabbnak mutassanak. barátainkat megválogathatjuk, munkatársainkat viszont nem. A kompromisszumok és a közös hang megtalálása saját emberi és szakmai bölcsességünket is jellemzi. Ha viszont nincs más megoldás, üljünk át egy másik helyre, kérjük, hogy helyezzenek át, vagy váltsunk munkahelyet! Óriási szabadságérzetet ad, ha megszabadulunk egy energiavámpírtól.