Érdekes augusztusi fesztiválok

A nyári augusztusi hónap egy igazán színes és meleg idővel teli hónap, ráadásul ilyenkor vannak a legjobb fesztiválok szerte a világon. Ilyenkor előkerülnek a tűz sárga és piros színei, a homár és a paradicsom tüzes vörössége, a tiszta vizek kék színe, valamint a gyönyörű naplementék csodálatos égbolt alatt.

Azon turisták számára, akik valamilyen színes, szórakoztató fesztivált keresnek már csak annyi dolguk van, hogy kiválasszák az alábbi három felsorolt fesztivál közül a kedvencüket. Az első a La Tomatina fesztivál, amit egy Bunol nevű kisvárosban tartanak. A fesztivál annyira népszerű, hogy a szervezőknek korlátozniuk kell a résztvevők számát, hiszen ez a világ egyik legnagyobb élelmiszer-csatája. A fesztiválon több mint 110 tonna túlcsorduló paradicsomot dobnak az utcákra, valamint a résztvevők ezzel dobálják egymást. Emellett persze van zene, tánc, parádé, tűzijátékok, valamint paella főző verseny is. A paradicsom-csatát Bunol régi városnegyedében tartják, az épületeket pedig a környéken műanyaggal védik. A maine-i homár fesztivál egy olyan esemény ami szintén említésre méltó. A homár főtt állapotban tűzpiros, és ilyen gyönyörű tűzpiros homárt lehet fogyasztani ezen a fesztiválon is, ráadásul itt nemcsak evésre, hanem a homárok versenyeztetésére is sor kerül, tehát ez a fesztivál mindenki számára tartogat érdekességeket.

A fesztiválon emellett homár főzési versenyt is rendeznek, valamint természetesen itt is részt lehet venni a parádén és minden tengeri élményt meg lehet tapasztalni. A fesztivál bevételét minden évben helyi szervezeteknek ajánlják akik javítják az emberek életszínvonalát. A japán Bon fesztivál hasonló a kínai lámpás fesztiválhoz, de a japánok megvárják a legszebb és legmelegebb időt ahhoz, hogy lámpásaikat az éjszakába engedjék. A fesztivál egyben egy buddhista hagyomány is, az esemény három napig tart és már 500 éve minden évben megrendezik. A japánok a fesztiválon hagyományos kosztümökbe öltöznek és néptáncot mutatnak be, amelyek régiónként különböznek.