Érdemes a föld alatt elvezetni az esővizet!

A csapadékvíz gyűjtés nem újkeletű dolog, hiszen felmenőink is felfedezték ennek előnyeit és alkalmazták is szép számmal. Manapság az egyre dráguló árak miatt döntenek úgy sokan, hogy az esővíz összegyűjtésével spórolnak a költségeken.

Esővíz elvezetés föld alatt mindenképp előnyös és bizonyos szempontból jobb is, mint a felszíni esővíz elvezetés. nem könnyű kérdés eldönteni, hogy melyik módszer az előnyösebb. Sokan azért döntenek a felszíni esővíz gyűjtés mellett, mert látszólag azzal kevesebb a probléma, hiszen csak a ház mellé kell állítani és rácsatlakoztatni az ereszcsatornára. Telepítés szempontjából valóban egyszerűbb megoldás a felszíni csapadékgyűjtés, ugyanakkor vannak egyéb tényezők, igények, amik miatt érdemes lehet inkább a föld alatti esővíz gyűjtést választani. A föld alatti csapadék gyűjtés egyik legnagyobb előnye, hogy az összegyűjtött vízmennyiség védve van, nincs kitéve a különféle környezeti tényezőknek. A felszíni csapadékgyűjtés során ugyanis nem csak az esővíz, de a szennyeződések is a tartályba kerülnek a tetőfelületről, melynek eredménye a szennyezett víz, amely idővel bealgásodik. Az ilyen víz nem csak nem esztétikus, de nem is igazán felhasználható.

A föld alatti csapadék gyűjtés további előnye, hogy akár igazán nagy mennyiségű csapadék is összegyűjthető, méghozzá úgy, hogy az esőgyűjtő tartály nem jelent akadályt a közlekedésben. A föld alatti esőgyűjtő tartályok igazán nagyon, ezer liter feletti űrtartalommal rendelkeznek. A SUNI Kft forgalmazásában igazán nagy űrtartalommal rendelkező tartályok is megtalálhatók, például a tízezer liter űrtartalommal rendelkező Columbus föld alatti esőgyűjtő. Ha szeretne föld alatti esőgyűjtőt vásárolni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!