Érettségi felkészítő akár online is

Az akadémiai középiskolákban (gimnázium) a jelöltek csak tanulmányi tárgyakat vesznek vizsga tantárgyként érettségikor (kötelező és egy szabadon választott). A középfokú szakiskolákban (szakgimnázium) a kötelező vizsga tantárgyak mellett a jelentkezőknek kötelező (egy adott szakmához kapcsolódó) szakmai vizsga tantárgyat kell letenniük, amelyet nem szabadon választanak meg.

Érettségi felkészítő vár mindenkire az erettsegi-felkeszito.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk és mindent megtudhat arról, hogyan lehet felkészülni megfelelően az érettségire. A középiskolai érettségi vizsga mind akadémiai, mind szakmai tárgyakból közép- és emelt szinten is letehető, majd ezt a szintet a tantárgy tekintetében a képesítésben feltüntetik. A magyarországi felsőoktatásba való bejutáshoz a hallgatóknak csak középszintű vizsgákat kell letenniük, bár az egyéni alkalmazásokat segíti, ha a vizsgákat emelt szintén teszik le.  A képesítés egységes, vagyis mind a felső középiskolákban (gimnázium), mind a középfokú szakiskolákban (szakgimnázium) megegyeznek a vizsgakövetelmények. A megszerzett képesítési bizonyítvány is megegyezik, azonban a gimnáziumban és a szakgimnáziumban a vizsgatárgyak a fentiekben ismertetett okok miatt különböznek.

Érettségi felkészítő
Érettségi felkészítő

A középfokú végzettség általános bizonyítványának (gimnáziumi érettségi bizonyítvány) megszerzéséhez az alap- és középfokú tanulmányokat legalább 12 évfolyamból kell sikeresen elvégezni. A „díjazó szervezet” fogalma Magyarországon kissé eltér, mivel az egyes iskolák kiadják a képesítéshez kapcsolódó bizonyítványt. Az érettségi bizonyítvány az emelt/középfokú érettségi bizonyítványnak megfelel mind az Európai Képesítési Keretrendszer (EQF), mind a Magyar Képesítési Keretrendszer 4. szintjének. Amennyiben még ennél is többet tudna meg vagy a felkészülés érdekelné nézzen be az erettsegi-felkeszito.hu weboldalra.