Esőgyűjtő módszerek

Az esőgyűjtés kiváló módja annak, hogy a vezetékes vízen spóroljon, ezáltal pénzt megtakarítva, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy ez környezetvédelmi szempontból is nagyon jó módszer. Az esőgyűjtés kétféleképp valósulhat meg, melyeket az alábbiakban be is mutatunk.

Esőgyűjtő által összegyűjtött csapadékvíz igazán jól jön a szárazabb időszakban. Az összegyűjtött víz kiválóan alkalmazható autómosáshoz és locsoláshoz. Ezen tevékenységek során sok víz kerül felhasználásra, így sokat lehet spórolni, ha a vezetékes víz helyett az összegyűjtött csapadékvizet használja. Az esővíz gyűjtés történhet felszíni vagy felszín alatti módszerrel. Az egyszerűbb módszer a felszíni esővízgyűjtés, hiszen ekkor csak meg kell vásárolni az esőgyűjtőt és el kell helyezni a ház mellett, úgy, hogy az ereszcsatornához csatlakozik. Az esőgyűjtőhöz egy szűrőt is érdemes csatlakoztatni, így nem kell attól tartani, hogy a tetőfelületen lévő szennyeződések is belekerülnek az esőgyűjtőbe, ami könnyen algásodáshoz vezethet. A szűrt víz több szempontból is jobb alternatíva, hiszen így a vizet nem csak öntözésre és autómosásra, hanem akár felmosásra is lehet használni.

A másik módszer az esővízgyűjtésre a földfelszín alatti opció. Ekkor a nagy űrtartalommal rendelkező tartályt a föld alá kell süllyeszteni. Az időjárásálló anyagból készülő esőgyűjtő tartály jellemzően ezer liter fölötti kapacitással rendelkezik. Mivel ezek a tartályok a föld alá vannak telepítve, így nem jelentenek akadályt, nem kell őket kerülgetni. A föld alatti esőgyűjtők kiváló befektetést jelentenek hosszútávra, így sok éven keresztül spórolhat az esővízgyűjtő használatával. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!