Eszközök, amelyekre szüksége lehet az elektromos projektekhez

Mint minden más ház körüli javítási vagy fejlesztési projekt, az elektromos munkához is szerszámokra van szükség. A legtöbb lakossági elektromos projektnél főleg a már meglévő alapvető kéziszerszámokat fogja használni, például egy kalapácsot, mérőszalagot és csavarhúzót. Vannak olyan speciális elektromos eszközök is, amelyek időről időre jól jönnek, és ezek a legtöbb hardverüzletekben, elektromos áruházakban és online kiskereskedőknél könnyen elérhetők.

A szokásos mérőszalagot mindenféle terepi méréshez használják, például a kapcsolók és kimenetek magasságának beállításához, a világítótestek dobozainak központosításához és a kivágások felületének jelöléséhez. Kalapácsot használnak a rögzíthető konzollal ellátott elektromos dobozok rögzítésére a fali csapokhoz és más keretelemekhez egy otthonban. Az elektromos javítási munkák sok sötét helyen jelentkeznek a padlástól és az alagsortól kezdve a fal és a mennyezet üregéig, az elektromos dobozok belsejéig. Egy profi zseblámpára ugyanúgy szükség van a biztonság kedvéért, mint a kényelem érdekében. Néhány kézi zseblámpa és egy fényszóró jó kiegészítő egy barkácsoló villanyszerelő szerszámkészletéhez.

A kés vagy dobozvágó praktikus a nem fém (Romex) kábel köpenyének kivágásához, az elektromos szalag levágásához és a kartondobozok kinyitásához. A villanyszerelők mindig maguknál tartják a csavarhúzókat a fedőlapok, aljzatok, kapcsolók és sok más eszköz eltávolításához és felszereléséhez. A legjobb, ha van néhány különböző hosszúságú Phillips csavarhúzó, valamint az #1, 2 és 3 hegyméret. A fogantyúkat takaró, szigetelő gumikabátos csavarhúzókat a jobb biztonság érdekében tervezték elektromos munkák során.  Ezeket is érdemes beszerezni, ha elektromos munkát végezne el otthon.