Ételek, amiket mindenképp meg kell kóstolnia Münchenben

A laktató és ízléses bajor konyha tökéletes az Alpokban töltött nap után vagy München város utcáinak feltárása után. A hideg sör és a meleg tűz mellett leginkább élvezett müncheni ételek közül a legjobbakat mindenképp ki kell próbálni a városban.

Käsespätzle: dobjon össze tojásos tésztát, német sajtot és karamellizált hagymát, süsse meg a kemencében és tegyen a tetejére petrezselymet vagy metélőhagymát, és el is készült a Käsespätzle, a tökéletes német finomság. A felfedezés vagy a túrázás egy napja után megkóstolható a Käsespätzle sok bajor étteremben, és az egyik legjobb a Rumplerben kapható, ahol lemoshatja azt Augustiner standard bajor sörének érdekes verzióival. A Knödel szó gombócokat jelent, de ezek nem olyanok, mint a kínai vagy a japán gombóc, ahogyan megszokhattuk. Bajorországban a Knödel leggyakoribb típusát napi kenyérből készítik, amelyet tejben áztatnak, hagymával, petrezselyemmel és szerecsendióval fűszereznek, majd felfőzik vagy párolják.

Az elegyhez időnként apróra vágott szalonnát adnak, és az alapot kenyér helyett időnként krumpliból készítik. A Haidhausenben, a Wirtshaus in der Au-ban megtalálható hozzávalókkal készített és hollandaise szósszal táplált Knödel. A város központjában, a Viktualienmarkt by Bratwurstherzlnél kipróbálhatja a Knödel kenyeret vagy burgonyát önmagában vagy sült sertéshússal is az oldalán. Élvezze itt az egyedi dekorációt is: ennek a népszerű étteremnek az étkezője egy 300 éves tégla boltozatot tartalmaz. Schweinshaxe: Gyengéd sertéshús, amelyet addig sütnek, amíg ropogós, sós bőre le nem válik. A Schweinshaxe egy bajor klasszikus. A sertés csülök egy részéből készül, a térd vagy a könyök és a boka között. A Schweinshaxe gyakran burgonyával vagy Knödellel, savanyú káposztával tálalva nagyon gazdag és nehéz, de tökéletesen ízletes étel. Könnyen megtalálható az Oktoberfesten és egész évben a Münchenben található számos német étteremben, ideértve a Löwenbräukeller vagy a Zum Straubinger éttermeket.