Etikett játékok és tevékenységek gyerekeknek

Gyermekei forgatják a szemüket, amikor emlékezteti őket az etikett szabályaira? Ha igen, valószínűleg túlterheltek az illemelőadások miatt. Ha ez a helyzet, érdemes megfontolni azt, hogy az illemóráikat játékká alakítsa.

A modorleckéknek nem kell unalmasnak vagy nyomorúságosnak lenniük. Ezek az értékes tanítási pillanatok szórakoztató élményt jelenthetnek a gyermek és a szülő számára. A legtöbb szülőhöz hasonlóan valószínűleg ön is belefárad abba, hogy újra és újra ugyanazokat mondja, hogy gyermekei ne felejtsék el a megfelelő etikettet. „Kérem és köszönöm” mindenütt hallható, miközben az anyukák és apukák valós tapasztalatokat használnak fel a jó modor megerősítésére. Vannak olyan tevékenységek és játékok, amelyeket gyermekeivel együtt végezhet, amelyek szórakoztatóbbá teszik a helyes etikett elsajátítását. Még azon is meglepődhet, ha látja, hogy ezeket a dolgokat tanítják a barátaiknak, amikor azt hiszik, hogy nem nézi őket. Számos előnnyel járnak ezek a játékok: szórakoztató módon tanulnak modort; ezek nagyszerű tevékenységek a gyerekekkel töltött minőségi időtöltéshez: a játékok pedig arra késztetik őket, hogy aktívan gondolkodjanak azon, hogyan fejleszthetik modorukat. Mindezek a dolgok hozzájárulnak ahhoz, hogy a megfelelő etikettet pozitív módon elméjükben tartsák.

Készítsen egy listát a forgatókönyvekről, és jegyezze fel jegyzetlapokra. Keverjük meg a kártyákat, és mindenki válasszon egyet a pakliból. Felváltva olvassa el a forgatókönyveket, és kérje meg, hogy a kártyát tartó személy találjon ki annyi lehetőséget, amennyit csak tud. Ezután nyissa meg a beszélgetést a csoport többi tagjának. Lehet, hogy meg fog lepődni azon, amit a gyerekei kitalálnak.   Kis papírszelvényekre írjon fel néhány „jó modornak”, egy másikra pedig „rossz modornak” tekintett tettet. Hajtsa össze a papírokat és dobja egy tálba. Ossza fel a csoportot csapatokra. A csapatok felváltva húzzanak a tálból, és játsszák el a leírtakat.