Étkezési gyakoriság szerte a világon: mit tanulhatunk más kultúráktól?

Sok kultúra kis mennyiségű, gyakori étkezést igényel, míg mások ragaszkodnak a napi három nagyobb étkezéshez. Milyen egészségügyi következményei vannak? Nos, nincs globális konszenzus abban, hogy hányszor kell enni az egészség megőrzéséhez.

Ha a cél az általános egészség és jólét, akkor törekedni kell arra, hogy megtaláljuk azt a következetes étkezési gyakoriságot, amely jóllakottságot biztosít, miközben fenntartja a kalóriaegyensúlyt. Az argentinok étrendi irányelvei a napi négy étkezést javasolják: reggeli, ebéd, délutáni étkezés vagy merienda és vacsora. Ez a leggyakoribb minta, a reggeli és a merienda kisebb ételeket foglalnak magukban. A vacsora általában a legnagyobb étkezés, és általában későn, este 9 körül van. A joghurt és a friss gyümölcsök gyakori harapnivalók. Csehország: napi háromszori étkezés és két uzsonna a mindennapos. A reggeli általában péksüteményből és tejből áll. A snack lehet péksütemény vagy nyitott szendvics (a csehek sok kenyeret esznek) vagy gyümölcs. Dominikai Köztársaság: Napi háromszori étkezés, bőséges reggeli útifűből (mangu), tükörtojásból, fehér sajtból vagy sült szalámiból főtt hagymával a tetején. Napközben nem szokás falatozni, de vannak, akik szívesen esznek trópusi gyümölcsöt. Az ebéd a nap legsúlyosabb étkezése, amely nagy mennyiségű rizst és babot tartalmaz némi hússal (pörkölt csirke vagy sertéshús). A vacsora általában hasonlít a reggelihez.

Németország: Hétköznap a legtöbb ember napi háromszor eszik. A főétkezést általában ebédre fogyasztják, ez a Brotzeit, és a különböző feltétekkel ellátott kenyeret pedig általában reggel és este. A joghurtos müzli a kenyér alternatívája reggelire. Hétvégén és főleg vasárnap sokan elhúzódó villásreggelit esznek. Ilyen napokon két étkezés a szokásos, és van, aki hétvégén kihagyja az ebédet kávé és sütemény miatt.