Euroclear – vízlágyítás felsőfokon!

A vízlágyítás az egyik legelterjedtebb vízkezelési és tisztítási módszer Magyarországon. Erre gyakran van szükség, mert vizeink nagy része talajvíz, és a sziklákon átszivárgó vízben sok kalcium és magnézium feloldódik, ami a víz keménységét okozza.

Euroclear vízlágyítás elérhető a legmagasabb minőségű termékekkel, tehát látogasson el hozzánk és megtekintheti a legjobb termékeket alacsony áron a bolt.agroviz.hu weboldalon. Az oldott fémsók kicsapódnak a vízből és megindul a vízkőképződés a csőrendszerekben, a háztartási készülékek és berendezések belsejében. Ennek eredményeként élettartamuk lerövidül és hatékonyságuk romlik. A vízlágyítási feladatokhoz különböző típusú vízlágyító készülékek léteznek, amelyek eltávolítják a vízkeménységet okozó kalcium- és magnéziumionokat, illetve helyettesítik a vízkeménységet nem okozó nátriumionokat. A kisebb háztartási vízlágyítók és az ipari vízlágyítók nem sokban térnek el egymástól, általában méretükben. Az ügyfelek általában vízkeménységi problémával szembesülnek, amikor a vízelemzés megérkezik egy kútfúróhoz, vagy egyszerűen csak azt veszik észre, hogy a berendezések és a felületek meszesednek.

Az is lehetséges azonban, hogy csak jobb vízminőségre és lágy vízre van szükség. A vízműveknek és minden ivóvizet termelő létesítménynek meg kell felelnie az ivóvíz minőségi követelményeinek, ami gyakran nagyon kemény vizet jelent, mivel a határérték 350 mg/l (35 nk°). Ez a határ már nagyon magas kalcium- és magnéziumszintet jelent, még ha ennek feléről beszélünk, akkor is kemény víznek számít, komoly lerakódásokat okozva. Néha nem a jelenlegi ivóvízszabályozás vagy a kellemetlen meszesedés miatt van szükségünk lágy vízre, hanem az alkalmazott technológia miatt. További részletekért és euroclear termékeket nézzen be a bolt.agroviz.hu weboldalra.