Ezért érdemes korábban kelned

Ki korán kel, aranyat lel – tartja a mondás, de a legtöbben már kinőttük az efféle gyermeki varázslatokat és nem vagyunk képesek szó szerint érteni az ilyen bölcsességeket. Ha szó szerint érteni kicsit túlzás is lenne, a mondás bizony rengeteg igazságot tartalmaz. De lássuk, miért is…

Aki korábban kel, annak több ideje marad felkészülni a napra. Több ideje marad a tervezésre és könnyebben ráhangolódhat a napi rutinra. Sokan úgy helyettesítik a korán kelést, hogy próbálják még előző este elrendezni a reggeli feladatokat, de ez nem mindig lehetséges és általában nem is célravezető. A reggeli tervezés az egyik legjobb módszer, amivel a hatékonyságod növelheted; ilyen módon nem csak tervszerűbbé válik az életed, hanem könnyebben be is oszthatod az időd. Egyszerűen nem fogod elpazarolni az életed haszontalan dolgokra.

Ha korábban kelsz és az agyad is megszokja ezt, kreatívabbá, éberebbé és szellemileg frissebbé válsz. Az emberi szervezet és elme rosszul tűri az ellustulást, ezt mindenképpen meg kell akadályozni.

A korai kelés azt is eredményezi számodra, hogy hosszabbá válik a napod. Való igaz, hogy ezután is 8 órát fogsz aludni, de a késői fekvés és késői kelés miatt az ébrenléted utolsó órái tespedéssel teltek. Ha korábban kelsz, a napod utolsó óráid is jobban kihasználod, így lesz időd sportolni, mozogni és olyan dolgokat csinálni, amiket ezidáig elhanyagoltál.

A korai kelés hatékonyabbá tesz és jobb dolgozóvá válsz miatta. Mindenekelőtt azért is jelentős, mert a korai kelésnek köszönhetően frissebben, megreggelizve érkezel a munkahelyedre, ahol a kollégáid előtt jársz mind szellemi kapacitásodat, mind teljesítményedet alapul véve. Észre fogod venni, hogy a korai kelés mennyi pozitív dolgok hoz az életedbe, amelyeket ezidáig elhanyagoltál elfoglaltságra hivatkozva.