Ezért jó, ha van határidőnaplónk!

Napjainkban szinte minden problémára létezik valamilyen digitális megoldás. A naptárak és a határidőnaplók is áldozatul estek egy kicsit ennek a modernizálásnak és szerepüket átvették különböző mobilapplikációk.

Ám sok esetben még mindig jobb választás lehet a papír alapú megoldás, bár természetesen vannak, akiknek kényelmesebb, ha a telefon jegyez meg mindent és értesít, amikor közeleg egy-egy határidő. Az, hogy a hagyományos, könyv formátumot, vagy valamilyen programot használunk, az tulajdonképpen egyéni preferencia kérdése, mindkettőnek van előnye és hátránya. Sokan nehézkesebben gépelnek a parányi billentyűzeten és sokkal hamarabb papírra vetik a fontos megjegyzéseket. Ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy a klasszikus határidőnapló legalább akkora – ha nem nagyobb – mint az okostelefon maga, és kénytelenek vagyunk mindenhova magunkkal cipelni, hisz sosem tudhatjuk, hogy mikor kell jegyzetelni valamit.

Ezzel szemben a telefon mindig nálunk van és hacsak nem hagyjuk el valahol, akkor állandóan kéznél lévő jegyzettömb, ám hamis illúziókba ne kergessük magunkat, bármikor tönkremehet maga a készülék, de akár az általunk használt szoftverrel is lehet gond, így arra mindig ügyeljünk, hogy időnként készüljön biztonsági mentés – a legjobb, ha ezt automatikusan minden este elvégzi a készülék -. Sokaknak persze fura maga az ötlet is, hogy ilyesmit használjon, hisz legtöbbünk bízik a saját memóriájában, azonban a mai, rohanó világban annyi mindent kell észben tartani, hogy nagyon nagy segítséget jelent az, ha valahol tételesen, határidők szerint egyben megtalálunk minden tennivalót. Így, ha eddig nem is használtunk ilyen megoldást, szedjünk le egy nekünk tetsző applikációt – vagy papírboltban vegyünk egy közepes méretű határidőnaplót – és váljon napi rutinná a használata, mert már pár hét után meg fogjuk látni, hogy mennyivel könnyebbé tette a mindennapok rohanását.