Ezért mosolyogj többet!

A mosoly a legfőbb nem-verbális kommunikációs eszközünk. Viccesen azt szoktuk mondani, hogy a mosoly igazán pihentető cselekedet, hiszen csupán 13 izom elegendő hozzá, a homlokráncolás viszont 122 izom munkáját követeli meg.

Ennél természetesen ésszerűbb és elfogadhatónk érveink is vannak arra vonatkozóan, miért érdemes rendszeresen mosolyognunk a világra. A mosoly mindig az elfogadás és a békesség jele; azt fejezzük ki általa a másik számára, hogy barátsággal fordulunk felé, elfogadjuk és pozitívan értékeljük a vele való találkozást. Így egyetlen mosollyal két emberben gerjesztünk pozitív érzéseket; saját magunkban és abban, akire mosolygunk.

A mosoly univerzális recept, ami nem csak a hétköznapokban és a privát életben, hanem a karrierépítés, az üzleti élet és a szakmai előmenetel során is megkerülhetetlen jelentőséggel bír. Nem fogunk levenni senkit a lábáról és nem keresünk milliókat egy fogvillantással, viszont a mosoly hozzásegít minket a kommunikáció elmélyítéséhez és hatékonyabbá tételéhez. Akire sokat mosolygunk, az szívesebben dolgozik velünk és szívesebben nyújt segítséget a munkánkban is.

Ha be szeretnéd bizonyítani magadnak a mosoly erejét, végezd el a nagy mosoly tesztet! Roppant egyszerű, de talán most nem tudod elvégezni. Amikor rossz kedved lesz, egyszerűen vedd rá magad a mosolygásra; keress egy számodra kedves személyt és mosolyogj rá. Ez az első pillanatokban talán nem egyszerű, de hidd el, megéri az erőfeszítést. Csupán annyi a dolgod, hogy folyamatosan mosolyogj, miközben beszélgettek. Hamarosan azt fogod tapasztalni, hogy a sötét fellegek oszlani kezdenek, egyre szebben süt a nap. A negatív gondolatok egyszerűen el fogják hagyni az elméd és pozitív gondolatok férkőznek a helyükre. A módszer mindig beválik, ennyire egyszerű.