Feszültség átalakító minden mennyiségben!

A feszültségátalakító egy elektromos áramátalakító, amely megváltoztatja az elektromos áramforrás feszültségét. Tápegység létrehozásához más alkatrészekkel is kombinálható.

A feszültség átalakító olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy az egyik földrajzi régió hálózati feszültségéhez készült készülékek különböző feszültségű területen működjenek. Feszültség átalakítót rendelhet a klimaman.hu weboldalon tehát kattintson ide bátran és mindent megtudhat a készülékről. Egy ilyen eszközt nevezhetünk feszültségátalakítónak, áramátalakítónak, utazási adapternek stb. Az (automatikus) átalakítók eredendően reverzibilisek, ezért ugyanazzal a transzformátorral fel lehet növelni a feszültséget, vagy ugyanolyan arányban csökkenteni. Könnyebb és kisebb eszközök elektronikus áramkörök segítségével készülhetnek. A feszültség elektronikus csökkentése egyszerűbb és olcsóbb, mint annak növelése. Kicsi, olcsó utazási adapterek állnak rendelkezésre alacsony fogyasztású eszközökhöz, például elektromos borotvákhoz, de mondjuk hajszárítókhoz nem. A nagyobb teljesítményhez feszültségátalakítót használnának.

A transzformátorok nem változtatják meg az áram frekvenciáját. Sok, 100–120 V feszültségű régióban az áram 60 Hz-en van, és a 210–240 V-os régiók általában 50 Hz-et használnak. Ez befolyásolhatja a hálózati frekvenciától függő készülékek működését (egyes audió lemezjátszók például, bár a modern berendezések ritkábban függnek a hálózati frekvenciától). A nagy teljesítményű motorral vagy belső transzformátorral felszerelt berendezések, amelyek 60 Hz frekvencián működnek, túlmelegedhetnek 50 Hz-en, még akkor is, ha a feszültség megfelelő. Ha többet tudna meg a feszültség átalakításról keresse fel bátran a klimaman.hu weboldalt.