Foci eb 2021 menetrend ingyenesen

A 2021-es tornára kvalifikált 24 csapat közül 19 visszatért a 2016-os kiadásból. Köztük Belgium és Olaszország, akik mind hibátlan selejtezőket játszottak, (10 mérkőzésen 10 győzelem), az Európa-bajnok portugál és Franciaország világbajnoki címvédője, Németország szintén a rekordszintű 13. Európa-bajnokságra kvalifikálta magát.

Foci eb 2021 menetrend várja önt is a focieb2021.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és itt mindent megtalál az idei foci eb-ről ami csak érdekelheti. Finnország és Észak-Macedónia debütál az Európa-bajnokságon, még soha nem kvalifikálta magát egy nagyobb tornára. Skócia, a torna házigazdája, kvalifikálta magát az 1998-as FIFA-világbajnokság óta tartó első nagy nemzetközi tornájukra és az 1996-os első Európa-bajnokságukra. Hollandia és Dánia 2016-os kimaradása után tért vissza, a hollandok pedig egy nagy bajnokság a 2014-es FIFA világbajnokság óta először. Először jutott el Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Wales két egymást követő Európa-bajnokságokra. A 2004-ben győztes Görögország volt az egyetlen korábbi bajnok, aki nem jutott be a kvalifikációból, hiányozva 2 Európa-bajnokságról és a harmadik egymást követő nagy tornáról. Albánia, Izland, Észak-Írország, az Ír Köztársaság és Románia nem tudott kvalifikálni, miután megjelent a 2016-os döntőben.

A tizenkét befogadó ország közül hétnek sikerült közvetlenül kvalifikálnia magát a tornára, míg Magyarország és Skócia a rájátszáson keresztül kvalifikálta magát. Az Ír Köztársaság és Románia kiesett a rájátszás elődöntőjében, Azerbajdzsán pedig a selejtező csoportelsőségét követően. A helyszíneket az UEFA 2014. szeptember 19-én választotta ki és jelentette be. Az UEFA Végrehajtó Bizottsága azonban 2017. december 7-én Brüsszelt mint fogadó várost eltávolította az Eurostadium építésének késése miatt. További információkért és a menetrendért keresse fel a focieb2021.hu weboldalt.