Fontos lépések, hogy egy párkapcsolat hosszú idő múltán se veszítsen pezsgéséből

A párkapcsolatok bizonyos idő után ellaposodhatnak, monotonná válhatnak. Ez egyáltalán nem törvényszerű, de sajnos gyakorta megesik, s ilyen esetben már igen nehéz dolga van a feleknek, ha szeretnék a folyamatot visszafordítani.

Éppen ezért érdemes lenne menet közben dolgozni azért, hogy ne jusson el a kapcsolat az uncsi szintre. Mégis hogyan, ha a mókuskerék mindenkit bedarál? Jogos a kérdés! Nyilván senki sem tud egy tökéletesen működő mondatot, trükköt, szabályt mondani ennek a problémának az elkerülésére, de ötletelni, s az olvasottakat a saját helyzetre ráhúzni lehetséges és még csak nem is túl fáradságos. Tehát az első és talán legfontosabb, hogy nem szabad hagyni, hogy a meglepetések eltűnjenek a hétköznapokból. Apró figyelmességre mindenki vágyik, ezt talán kár is tagadni. Egy kedves cetli az irodába csomagolt tízórais zacsiba, egy kis virág a munkából hazamenet, egy meglepi program, ami nem lett előzetesen megtervezve, egy napközbeni SMS, stb. remekül feldobnak egy hétköznapot. A spontaneitás nem ördögtől való!

Sok helyen olvasni, hogy a közös sorozatnézés erősíti a párkapcsolatokat. Ez talán így is van, de minden nap a TV előtt dekkolva semmi újdonság nem kerül a szürke napokba. Azonban a közös programok, mint városnézés, wellness, túrázás, szabaduló szobázás, sportolás tökéletes alkalmak arra, hogy egy kicsit felrázódjon a kapcsolat. Persze senki ne érezzen magán nyomást, hogy mindig el kell menni otthonról! Van olyan, hogy az ember kicsit antiszociálisabb énjét veszi elő, de ilyenkor is lehet otthon közösen tevékenykedni. Mondjuk valami új, érdekes ételt készíteni, esetleg társasjátékozni, vagy romantikus, gyertyafényes, közös fürdőt venni. A masszázs különböző fortélyait is ki lehet tanulni és a vásárolható olajok is lehetővé teszik, hogy egy pár meghitt körülmények között, egymásra figyelve töltsön együtt némi időt. Tulajdonképpen a titok nyitja nem tárgyi feltétel, vagy szabály, csak az akarat!