Fotók elrejtése iPhone-on

Gondolkozzon egy pillanatra: hány fényképet tárol az iPhone-ján, amelyet nem szeretne megmutatni a világnak? Függetlenül attól, hogy rossz képeket készített, vagy olyanokat, amik privát jellegűek, honnan tudja, hogy telefonja valóban megvédi őket? Ezt nem lehet tudni.

Ezért kell megtanulnia, hogyan kell elrejteni és megvédeni a képeit. Lehet, hogy kíváncsi – miért rejtené el a fényképeket a készüléken? Mind az eszköz, mind a benne található érzékeny adatok önhöz tartoznak, tehát senki sem fogja látni őket, hacsak nem engedi meg, igaz? Ez tévedés. A fényképei könnyen kiszivároghatnak, és valószínűleg nem is az ön hibája. Elegendő, ha telefonja csatlakozik az internethez, vagy megosztja fényképeit családjával, barátaival vagy párjával. De hogyan szivároghatnak ki? Íme néhány forgatókönyv, amely bárkivel megtörténhet: előfordul, hogy hagyja, hogy egy alkalmazás hozzáférjen a fotóihoz. Az alkalmazás később megsérül, és fotói rossz kezekbe kerülnek. Ismeri azokat az engedélykérelmeket, amelyeket egy új alkalmazás telepítésekor kap? Ne fogadja el őket vakon.

Az intim fényképeket megoszthatja másokkal, mivel bízik bennük. Soha nem tudhatja, mi történhet a jövőben. Ha szakít velük, ők használhatják a fényképeit zaklatáshoz és zsaroláshoz, vagy akár közzé tehetik őket az Ön hozzájárulása nélkül. Az is lehet, hogy  teljesen véletlenül rákattint egy adathalász linkre, és véletlenül telepíthet rosszindulatú programokat az eszközére, így a hackerek teljes hozzáférést kapnak majd a fényképekhez és egyéb személyes információkhoz. Ezután ezeket bármilyen módon felhasználhatják. Valószínűleg arra is kérhetik, hogy adjon egy bizonyos pénzösszeget azért, hogy ne tegyék közzé a kiszivárgott képeket online. Fotói szinkronizálódnak a felhővel, és felhőjét feltörhetik. Számos alkalom volt már arra, hogy a képek ilyen módon kiszivárogtak. Még Jennifer Lawrence is ennek az áldozatává vált.