Galaxy 4 csatorna – Sherlock és Watson

A Sherlock és Watson egy amerikai procedurális dráma televíziós sorozat, amely Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes karakterének kortárs frissítését mutatja be. Robert Doherty készítette, és a főszerepben Jonny Lee Miller Sherlock Holmes, Lucy Liu pedig Dr. Joan Watson. A sorozatot 2012. szeptember 27-én mutatták be a CBS-en. Elsősorban New Yorkban játszódik és itt is forgatják. Az évadonkénti 24 epizóddal az évad végére Jonny Lee Miller lett az a színész, aki a legtöbb epizódban alakította Sherlock Holmest a televízióban vagy filmben.

Galaxy 4 – Sherlock és Watson leírása elolvasható a musor.tv weboldalon, tehát itt a helye nálunk ha önt is érdekelné ez a csatorna vagy ez a műsor. A műsorban Holmes és a Scotland Yard korábbi tanácsadója követi nyomon az ügyeket, amint a New York-i rendőrségnek segít a bűncselekmények felderítésében. A rendőri eljárás iránti közömbössége gyakran konfliktushoz vezet Thomas Gregson kapitánnyal (Aidan Quinn), bár ők ketten továbbra is tiszteletben tartják egymást. Holmest kíséri Dr. Joan Watson (Lucy Liu), aki kezdetben józan társaként viselkedik. Ő egy korábbi sebész, és Sherlock apja bérelte fel, hogy segítsen neki a rehabilitációjában. Végül elkezdenek együtt dolgozni az ügyein; idővel Holmes tanítványa, majd szakmai partnere lesz. A sorozatban Holmes folyamatos konfliktusa is szerepel ellenségével és egykori szeretőjével, Jamie Moriarty-val (Natalie Dormer).

További mellékszereplők: Jon Michael Hill Marcus Bell nyomozóként, Rhys Ifans Sherlock testvéreként, Mycroft Holmes, John Noble pedig Sherlock apja, Morland Holmes. A sorozat premierje előtt némi kritika érte, mivel szorosan követte a BBC modern adaptációját, a Sherlockot. A premier után egy teljes évadra, majd később még egy plusz két epizód erejéig újították meg. A második évad premierjét részben Londonban forgatták. További részletekért nézzen be a musor.tv weboldalra.