Garantáltan hatékony szagtalanítás jó áron!

A levegőben található illékony szerves vegyületekből (VOC) származó kellemetlen szagok nemcsak bosszantóak, hanem potenciálisan károsak az egészségre. Néha ezek a szagok olyan erősek lehetnek, hogy a hagyományos tisztítási módszerek, például a szódabikarbóna vagy a fehér ecet használata egyszerűen nem működnek. Ha ilyen erős és potenciálisan káros szagokkal találkozik otthonában, autójában vagy munkahelyén, akkor valószínűleg hatékonyabb módszereket fontolgat azok eltávolítására.

Szagtalanítás ózonos fertőtlenítéssel elérhető az ozonbiztos.hu weboldalon, tehát megéri ide látogatni ha ön is többet tudna meg a szolgáltatásokról. Az ózongenerátorok ózont termelnek az oxigénmolekulák (O2) szétbontásával, így az egyes atomok más O2 molekulákkal kötődve O3-at (ózon) képezhetnek. Ez kétféleképpen történhet: csendes kisüléssel, amely elektromos kisülést használ fel az oxigénmolekulák felosztására, vagy UV-sugárzással az oxigénmolekulák szétválasztására. Mindenesetre a készülék ózont termel. Az ózongenerátorok gyártói és kiskereskedői gyakran azt állítják, hogy ezek az ózonmolekulák kémiai reakcióba lépnek VOC-okkal, baktériumokkal, vírusokkal és más gáznemű szennyező anyagokkal, hogy elpusztítsák a szagot a forrásnál. A kutatások szerint azonban az ózonkoncentrációk több száz évig tartanak, különösen a VOC-k lebontásához.

Amikor egyes légtisztítókban ózont használtak tisztítószerként a VOC-k eltávolítására, önmagában az ózon eltávolítási hatékonysága alacsony volt, és különleges káros melléktermékek keletkezhettek.  Az ózon viszont reakcióba lép a szagos vegyszerekkel. Például úgy gondolják, hogy az ózon reagál az akroleinnel, a dohányfüstben található sok szagos és irritáló vegyi anyaggal. Az ózon hatásos lehet bizonyos típusú VOC-k lebontására is, például étolajokban, tisztítószerekben stb. Amennyiben szagtalanítást igényelne ózonos fertőtlenítéssel, nézzen be az ozonbiztos.hu weboldalra.