Garázs építése gyorsan és kevés anyagi ráfordítással

Autónk védelméről a hagyományos módon épített garázsokon túl, számos más megoldással is gondoskodhatunk. Sok kertes ház udvarában nincs lehetőség hagyományos garázs építésére, vagy épp a tulajdonosok nem rendelkeznek akkora anyagi kerettel, amit a garázs építésére tudnának fordítani.

Még ezekben az esetekben is számos lehetőség áll rendelkezésünkre, például építhetünk könnyűszerkezetű, fából készült, vagy ponyvával borított vasszerkezetes védelmet. Bármilyen típusú garázs mellett is döntünk, először a hely kiválasztása a legfontosabb. Ennél előnyös, ha közel van a bejárathoz, hogy a mindennapi közlekedést megkönnyítsük. Biztosítanunk kell legalább 3×6 méteres nagyságú területet, ami egy jármű parkolásánál lesz elegendő. Ha a nyitott garázst választjuk, ezt úgy helyezzük el, hogy vegyük figyelembe mikor és milyen szögben fogja érni a napsugár az alatta parkolt járművet. A legolcsóbb garázs megoldás közé tartozik a ponyvás változat. Itt csak egy oszlopos szerkezetet kell befedni ponyvával, vagy igény szerint lemezzel, viszont itt számoljunk azzal, hogy a hófúvás, és időközönként a napsugárzás továbbra is károsíthatja a gépkocsit.

A könnyűszerkezetű garázsok a nyitott változatokkal szemben, nagyobb védelmet tudnak biztosítani, bár ez az árán is meglátszik, viszont még mindig olcsóbb és egyszerűbb, mintha téglából, rendes tetővel borított épületet építenénk. A könnyűszerkezetes garázsok minden oldalról zártak, amivel bármiféle időjárási viszonytagságtól képesek megvédeni a járművet. A szerkezet ára a ponyvához képest sokkal magasabb és még közrejátszik az is, hogy itt már egy megfelelő aljzatot kell biztosítani. A padlónak egy elegendő betonvastagsággal kell rendelkeznie. Az aljzatot és a vázat is egy kis ügyességgel, és ráfordított idővel, mi magunk is elkészíthetjük. Viszont ha van elég anyagi hátterünk, érdemesebb mobilgarázst vagy könnyűszerkezetes garázst vásárolni, és ekkor már csak az alapról kell gondoskodnunk.