Gyakori hétköznapi ételek, amelyektől távol kell tartania magát

Van egy régi mondás, amely kimondja, hogy az vagy, amit megeszel! Ezt joggal nevezhetjük az igazság csúcsának a 21. században. A korábbi időkben és még mindig a fejletlen harmadik világbeli régiókban az alultápláltság a legnagyobb gyilkos. Ez azonban pontosan az ellenkezője a fejlett országoknak, ahol az elhízás és a túlsúly a legtöbb oka a betegségeknek és az egészségbeli eltéréseknek. A lényeg az, hogy milyen ételeket fogyasztunk.

A jelenlegi generációnak egyszerűen nincs ideje elemezni egy ételt.  Mondanunk sem kell, hogy ebben a korban, ahol az idő mindent ural, az emberek hajlamosak figyelmen kívül hagyni az étrendet, és egyszerűen olyan ételeket fogyasztanak, amelyek csak kielégítik éhségérzetüket. Nem gondolkozunk azon a tényen, hogy az általuk fogyasztott étel megbízható-e, vagy ami még fontosabb, ha az étel önmagában nem okoz kárt. Szánjon egy kis időt, és tervezzen egészséges étrendet a testtípusának megfelelően. Beszéljen dietetikusával és orvosával, és javítsa ki ezt az egyszerű lépést.

Valamiért nemzedékeken keresztül elhagytuk a friss, tenyésztett húsokat a feldolgozott húsokért. Lehet, hogy azt gondoltuk, hogy változunk az idővel, mégis ragaszkodunk hozzá. Ezzel a változással együtt számos olyan rendellenesség is jött, amelyekkel egyszerűen képtelenek vagyunk megbirkózni. A feldolgozott húsok tartósított húsok, és tartósítószerekkel egészítik ki az élettartamot. A legtöbb konzerv és füstölt hús feldolgozott, és rendszeres fogyasztásuk egyszerűen nem tesz jót a szívnek. Magas sótartalmuk is van, és ez természetesen növeli a vérnyomást. Bizonyos esetekben a tartósítószerek részeként még nitrátokat is hozzáadnak. Ezek a húsok egyszerűen exponenciálisan növelik az egészségügyi kockázatokat, és óvatos lenne távol maradni tőlük.