Gyönyörű városi közparkok

Amikor az utazók elfáradnak a magas épületek tengerében és a nagy forgalmú hajózásban, akkor ideje lenne elindulni a nyugalom szigetére, egy oázisra egy konkrét dzsungelben. A nyilvános parkok nagyszerű megfelelői ezeknek. A nagyobb városok belvárosában található zöld parkok örömet okoznak mindenkinek.

A Golden Gate Park meglátogatása a turisták kötelező tennivalói között szerepel, amikor San Franciscóba érkeznek. Ez az egykor csak homokdűnéknek számító városi park mindenki számára tartogat valamit: pályák, kertek, játszóterek, piknikező helyek, szobrok, múzeumok, golfpálya, holland szélmalom és kiemelkedő látvány is van bőven, hogy csak néhány tulajdonságot említsünk. A park egyben rendezvény helyszín is. Nem csoda, hogy évente 13 millió ember látogatja meg a parkot. A barcelonai Parc Guëll a gondolkodó ember parkja. A területet eredetileg lakóingatlan-fejlesztésnek szánták, Gaudi a tervezés és a tájtervezés nagy részét saját maga végezte. Csak két ház épült itt, és a földet később eladták Barcelona városának, majd parkká alakították. Itt található a híres Salamander szobor, valamint az építész által tervezett egyéb épületek és építmények. Lenyűgöző kilátást nyújt a városra, így ez varázslatos élmény.

A San Diego-i Balboa Park nem csak egy park a sok közül. Természetesen rengeteg zöld felülete, növény- és állatvilága van, de tartalmaz 15 múzeumot, körhintát, miniatűr vasutat, a híres San Diego Állatkertet és a történelmi Old Globe Színházat is. A múzeumok listáján szerepel néhány művészeti múzeum, míg mások a természettörténetnek, a levegőnek és az űrnek, a tudománynak és a híres Emberi Múzeumnak vannak szentelve. Számos kert foglalkozik őshonos növényekkel, rózsákkal, kaktuszokkal, veteránok emlékművével és gyermekkertekkel. A Lumphini Park nem csupán a természet oázisa a nyüzsgő Bangkokban. Eredetileg thai kézműves tárgyak és virágok elhelyezésére tervezték, de ma már ez egy nyugodt hely, ahol az emberek sétálhatnak.