Gyümölcsök, melyekről még nem hallottál

Általában a mindennapos étkezésünk részét képezi valamilyen gyümölcs, melyek egy kisebb közértben is beszerezhetők. Ezek pedig általában az alma, narancsi és a banán. Viszont, ha szeretnénk valami egészen különöset kipróbálni, akkor most mutatunk pár egzotikus gyümölcsöt, melyek nagyon egészségesek.

A Rambután, amely malájul csak annyit tesz, hogy szőrős igazán jól jellemezi a gyümölcsöt. A kócos külső mögött, egy elképesztően lédús, nagy finom gyümölcshúst találunk. A Szunda-szigeteken található mangosztánnak, az Indonéz területeket tekintik az őshonos termőhelyének. Ez a különleges gyümölcs 20-25 méter magas fákon terem, és leginkább egy kisebb almához hasonlítható. A gyümölcs belseje gerezdekre szedhető, igazán finom, lédús és magas a rosttartalma. A Maracuja Dél-Amerikában őshonos. Magyarul golgotavirág ként is emlegetik. A lila külső alatt egy magvas belsőt találunk, melyet sokszor használnak gyümölcspürékhez, fagylaltokhoz, krémekhez, de van, ahol bort is készítenek belőle. De jobban jellemző rá, hogy szörpök és gyümölcslevek alapanyaga.

A Kiwano egy sárga, erősen barázdált és göcsörtös héjjal rendelkezik. Ez a gyümölcs Afrikában őshonos, de Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Amerikában is megterem. Magas a rosttartalma és a C-vitamin tartalma és alacsony kalória tartalmú. A kiwano úgy élvezhető legjobban, ha a kettőbe vágjuk a gyümölcsöt és egyszerűen csak kikanalazzuk. A Karambola vagy más néven csillaggyümölcs. Leginkább a karibi koktélos poharak díszítő elemeként lehet ismerős. Gazdag C és B vitaminban és ásványi anyagokban, kellemesen édes ízű gyümölcs. A Sárkánygyümölcs meglehetősen az egyik legegzotikusabb gyümölcs, amely Mexikóban őshonos. Az íze leginkább a kivi és a papaja ízkombinációjára emlékeztet.