Ha gasztrovilág, akkor Borbás Marcsi

2011-ben induló televíziós műsor a Gasztroangyal elindulása óta, nagy nézettségi számnak örvend. A sikeres, azóta is töretlen. Marcsi gasztroműsora annak hatására indult el, hogy az évek során felhalmozott gasztronómiai tudás ne vesszen kárba, így megszületett a Gasztroangyal.

Olyan nem várt sikereket hozott, hiszen nem csak az ételek köré fókuszálódott, hanem bemutatásra kerülnek azon tájak, mely ételit megfőzi a műsorban. Így olyan helyekre látogathatunk el, melyekről sok esetben nem is tudunk. Illetve olyan magyar családok kerülnek felkutatásra, melyek létezéséről már rég megfeledkeztünk. Ebben a műsorban a hagyományainkat őrizzük és ápoljuk, hogy megmaradjon az utókornak, hogy ők is tudják, honnan származnak a gyökereik. A műsort követően 2014-ben megjelent az első Borbás Marcsi könyv A sűrűje címmel. A könyv több dologra is felhívja a figyelmünket első sorban arra, hogy a legapróbb dolgokban is próbáljuk felfedezni az értéket és a boldogságot. A boldogság titkát a gyakorlattal magyarázza, a mindennapokban örömében.

A gasztronómia kiváló alkalom arra, hogy gyakoroljunk. A könyv 100 receptet mutat be, mely visszarepít bennünket az időbe és ezeknek az ételeknek az elkészítésével a szeretetre, az odaadásra és a törődésre ösztönözz bennünket. Ezt követően 2015-ben megjelent A sűrűje 2. amely a magyar gasztronómia alapvető és meghatározó fogásait rejti, melyek a családi asztal kedvencei lehetnek. Olyan recepteket foglal magába, melyeket még a nagyanyáink készítettek és talán mára már egy kicsit feledésbe merültek.  2016-ban az édesszájúak nagy örömére megjelent az Édes békeidő című könyve. Ebben a könyvben számos sütemény receptjét és mellette a hozzá tartozó titkot és rafinériát fedi fel, hogy mindenki számára elérhető legyen a tökéletes sütemény receptje.