Hangoskönyvek minden mennyiségben!

Azok a gyerekek, akik angolul tanulnak második nyelvként, szintén részesülnek a hangoskönyvekből. Az egykori ESL oktató, Shari Quan-Rios leírja tapasztalatait, amikor olyan hallgatóval dolgozott, akinek a kiejtéssel való küzdelme akadályozta a megértését.

Amikor a tanuló elkezdte hallgatni a hangoskönyvek legjobbjait, miközben követte a nyomtatott szöveget, képes volt „meghallgatni a szöveget teljes egészében, megfelelő kiejtéssel”, ami lehetővé tette számára, hogy „megfejtse az értelmet, és megtanulja a kiejtést anélkül, hogy abba kellene hagynia az olvasást és koncentrálnia kell egyéni szavak.” A legjobb az egészben, hogy a hangoskönyvek lehetővé teszik minden gyerek számára, hogy bármikor és bárhol olvashasson. Még akkor is, ha gyermeke küzd az olvasással, és zavarban van, ha olyan könyvvel látják, amely nem olyan fejlett, mint amit mindenki más olvas, a hangoskönyvek biztonságos teret biztosítanak ahhoz, hogy élvezzék, amit akarnak. Végül is, ahogy ez a Scholastic cikk megjegyzi: „Hangoskönyvek esetén senkinek nem kell tudnia, mit hallgat.” Igen, a hangoskönyvek magával ragadnak és inspirálnak minket, de segíthetnek a pihenésben is? Úgy tűnik, hogy sok olvasó hangoskönyvet hallgat, hogy segítsen elaludni éjszaka.

Rayner azt írja a Psychology Today című könyvben, hogy a hangoskönyvek hallgatása arra a kényelemre emlékezteti őt, amelyet akkor érzett, amikor a szülő gyermekkorában olvasott neki. A hangoskönyvek szintén jó választás, ha el akarja kerülni a képernyő lebukása előtti káros hatásokat. Valójában a hangoskönyvek lefekvés előtti hallgatása olyan népszerűvé válik, hogy az Egyesült Királyság Sleep Council a Penguin Books-al együttműködve olyan hangos elbeszélések sorozatát hozza létre, amelyet „részben hangzáskép, részben leíró narratíva, nyugtató hangokkal és nyugtató, lassú hangokkal jellemez. hogy az alváshoz megfelelő lelkiállapotba jusson.”