Hasznos információk a szem egészségét illetően

A legtöbb szemészeti probléma hátterében az örökletes tényezők mellett a környezeti hatások is sokat nyomnak a latba. Ma már számos környezeti ártalomtól kell óvnunk szemünket, hogy minél tovább egészséges maradjon. A védelem mellett érdemes a kellő tápanyag és vitamin ellátottságról is gondoskodni.

Szem egészsége kapcsán is igaz a mondás, miszerint jobb a megelőzés, mint a már meglévő bajt kezelni. A káros UV-B sugárzás nem csupán a bőrre jelent veszélyt, hanem a szem egészségére is. Kalap hordásával nagy mértékben csökkenthető az UV-B sugárzás káros hatása, de a legnagyobb védelmet az UV-szűrővel ellátott napszemüveg adja. Manapság rengeteg ember monitor előtt dolgozik, így több órán keresztül bámulja szünet nélkül a monitort, valamint a különféle okos eszközök képernyőit. A hosszú időn keresztül tartó fókuszálás során kevesebbet pislogunk, ami nem tűnik problémának, azonban van ennek egy kellemetlen következménye, mégpedig a szem szárazság. Érdemes szüneteket tartani munka közben és rövid időre távolba fókuszálni, tudatosan gyakrabban pislogni, így a szaruhártya nedvességének köszönhetően elkerülhető a szem szárazság.

Nem csak a külső védelem a fontos, ugyanis a szem belső táplálása által is sokat ehet tenni a szem egészsége érdekében. Elsősorban táplálkozás útján lehet bevinni a szervezetbe a szükséges vitaminokat. Ugyanakkor csupán táplálkozással nehéz bevinni minden szükséges vitamint és nyomelemet, így érdemes lehet táplálékkiegészítő útján pótolni ezeket a tápanyagokat. Ha szeretne minőségi táplálékkiegészítőt vásárolni, mely hozzájárul szeme egészségéhez, valamint bővebben tájékozódni a szem egészsége kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba, ahol minden szükséges információt megtalál!