Hasznos ötletek az alkalmazottak elismerésére, amelyeket munkatársai imádni fognak

A munkavállalói fluktuáció csökkentése minden eddiginél fontosabb vállalkozása számára. A Great Place to Work tanulmánya megállapította, hogy a megbecsülés érzése a legfőbb motiváció az alkalmazottakban a nagyszerű munka elvégzésére. Az alkalmazottak megfelelő elismerése motiváltabb munkaerőt teremthet, segít megőrizni a tehetségeket és növelni az alkalmazottak elkötelezettségét.

Ennek a blogbejegyzésnek segítenie kell ötleteket adni, de amíg nem készít el terveket és nem találja ki, hogyan fogja őket megvalósítani, addig semmi sem történik. Tehát az első módja annak, hogy megmutassa, mennyire értékeli munkatársait, ha ténylegesen megvalósítható tervet készít arra vonatkozóan, hogy mit és mikor fog csinálni. Olvassa el ezt a listát. Nem kell az összes javaslatot végrehajtania, hanem válasszon ki eget, amelyet jól teljesíthet, és amely őszinte jelentéssel bír a munkatársai számára. Egyesek könnyebben megvalósíthatók, mint mások, de mindegyiknek megvan a maga eredménye. Ezekkel az ötletekkel fontolja meg egy elismerési program létrehozását, hogy csapata következetesen kifejezhesse elismerését. Ha munkatársai nem bánják, ünnepelje meg a születésnapjukat!

Étel vagy sütemény is lehet, hogy az irodában mindenki részt vegyen a nagy napon. Adjon a munkavállalónak egy szabadnapot, amelyet a jövőben bármikor használhat. Könnyítse meg munkatársai számára, hogy megbecsüljék egymást. A munkatársak felismerhetik a „láthatatlan” erőfeszítéseket, amelyek a napi tevékenységek során merülnek fel. Adjon nekik egy esélyt, hogy felhívják a pozitív dolgokra a figyelmet, amelyeket az emberek csinálnak, hogy felfigyeljenek rájuk, és mindenki másra is. Kérdezze meg a személyzetét mindenről. Kérdezze meg tőlük, hogy mit szeretnének öntől, ezzel kimutatja, hogy értékeli őket. Meglepődhet az eredményeken, és biztos lehet benne, hogy olyasmivel jutalmazza meg csapatát, amit értékelni fognak.