Hasznos tippek a szem egészségéért

Egy szép szempár megfelelő látással talán Isten legnagyobb ajándéka. Lehetővé teszi számunkra, hogy meglássuk ennek a világnak a szépségét, könyveket olvassunk, értékeljük a szépséget és az érzelmeket, és megfelelően végezzük napi munkánkat. Tehát ezekről az értékes javakról megfelelően gondoskodni kell.

A természetben számos könnyen elérhető élelmiszer található, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez. A megelőzés mindig jobb. Javítsa tehát szemét ezekkel az ételekkel, hogy a kezdetektől fogva jó látása legyen. A sárgarépa az egyik leghatékonyabb táplálék a szem számára. Béta-karotint tartalmaz, amely az A-vitamin egyik fajtája. Ez a vitamin szükséges a szem zökkenőmentes működéséhez. A sárgarépa rendszeres fogyasztása megkímél az éjszakai vakságtól is. Egyen nyers sárgarépát salátában. Napi egy pohár sárgarépalé kiváló diétás ötlet a tisztességes látás érdekében. A nyers sárgarépa mindig jobb, mint a főtt. A meleg rontja a vitamin mennyiségét. Az érett sütőtök az A-vitamin kiváló forrása is. A tök napi fogyasztása javítja a szem egészségét. A zöld leveles zöldségek kiválóak a szem számára. A spenót, a kelkáposzta, a leveles zöldségek stb. tele vannak luteinnel, zeaxantinnal, vassal és cinkkel. Javítják a szem egészségét és lassítják a szürkehályog előrehaladását.

Más zöldségek, mint a brokkoli, a borsó és az avokádó, szintén kiváló antioxidánsforrás, amely segít helyreállítani a szemkárosodást és javítja a szem egészségét. De ne főzzük őket sok fűszerrel hosszadalmas folyamat során. A hő valójában rontja ezeket a tulajdonságokat. Ha nem tudja nyersen fogyasztani, blansírozza őket. A koriandermag kiváló szemészeti termék. Áztasson koriandermagot vízbe egy éjszakára, és igya meg a vizet. A koriandermag víz napi fogyasztása javítja a szem egészségét. A friss korianderlevél fogyasztása szintén segít megvédeni a szemét a különféle fertőzésektől, például a kötőhártya-gyulladástól.