Hátborzongató webhelyek, amelyek mindent tudnak rólunk

Rengeteg hátborzongató weboldal található az interneten, de azok, amelyektől valóban libabőrösök leszünk, feltárják, mennyire nehéz online biztonságban maradni. Ezek a hátborzongató webhelyek mindent tudnak rólunk.

A Haveibeenpwned.com nyomon követi az adatok megsértését és szivárgását azáltal, hogy adatokat gyűjt az érintett fiókokról. Csak írja be az e-mail címét, és a webhely elárulja, hogy a jelszavát valaha is kiszivárogtatta-e. Figyelembe véve a manapság előforduló adatszegések gyakoriságát és nagyságrendjét, nagy valószínűséggel az e-mailje legalább némileg veszélybe kerül, különösen, ha más platformokon fiókok létrehozására használta. Félelmetes bepillantás z arra, hogy mennyire elterjedt a számítógépes bűnözés vagy az óvatlan biztonság. Hallotta, hogy a sütik és a nyomkövető képpontok rengeteg információt gyűjthetnek rólunk? Európa GDPR-je sok webhely számára megnehezítette ezt, de tudta, hogy a böngészője sokat tud mondani arról, hogy ki ön?

Ezt teszi a Webkay, egy Robin Linus fejlesztő által üzemeltetett webhely. Amikor meglátogatja, azt teszi, amit ezer más webhely tesz – összegyűjti az összes lehetséges információt, például ki ön, honnan származik, és hogyan használja a webhelyet. Az egyetlen különbség az, hogy Webkay ezeket a felfedezéseket megosztja önnel, nem pedig adatbányászati ​​társaságokkal. Tippeket ad arra is, hogyan védheti meg adatait a nyilvánosságra hozataltól. A Familytreenow.com egy ingyenes genealógiai kutatási webhely, amely nyilvánosan hozzáférhető dokumentumok felhasználásával követi nyomon az Egyesült Államokban élő embereket. Bár használhatja családtagok keresésére, nem kerülheti el azt a tényt, hogy ez egy invazív eszköz, amely online és offline bármikor nyomon követhet minket.