Helytelenül is használhatja a tisztítószereket

Amikor eljön az ideje a ház kitakarításának, mindannyian a lehető leghatékonyabban és legeredményesebben szeretnénk elvégezni a feladatot. A piacon több száz tisztítószer és eszköz található, amelyek a por eltávolításától a padlók polírozásán és a felületek fertőtlenítésén át a vírusok és baktériumok terjedésének megakadályozásáig minden feladatnak eleget tesznek.

A fertőtlenítő törlőkendők kényelmesek, de ha nem megfelelően használja őket, akkor a felület fertőtlenítése hatástalan és hamis biztonságérzetet hagy maga után. Nem minden tisztítókendőt hoznak létre egyenlően, ezért gondosan ellenőrizze a címkét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a választott törlőkendő fertőtleníti a felületeket. A törlőkendő fertőtlenítőjének nedves állapotban kell maradnia a kemény felületen legalább négy-öt percig a vírusok és baktériumok elpusztításához.

Egy törlőkendő használata egy teljes konyha vagy fürdőszoba pultjának tisztításához nem fogja megvédeni családját a baktériumoktól. A fertőtlenítő törlőkendőkhöz hasonlóan a fertőtlenítő spray-knek is alaposan meg kell nedvesíteniük a felületet a káros mikrobák elpusztítása érdekében. Az olyan aeroszolos spray-khez, mint a Lysol fertőtlenítő spray és a Microban 24 fertőtlenítő spray, amelyek kemény és puha felületeken egyaránt használhatók, előtisztítást kell alkalmazni minden erősen szennyezett felületen. Tartsa a permetet hat-nyolc hüvelyknyire a felszíntől, és legalább 30 másodpercig permetezze, amíg a felület nedves lesz. Vigyen fel annyi terméket, hogy a felület nedves maradjon 3–10 percig, mielőtt levegőn száradna. Öblítse le a felületeket friss vízzel és szárítsa meg tiszta mikroszálas kendővel, és kész is a munka. Fogadja meg ezeket a tanácsokat, ha sikeresen szeretné eltávolítani a vírusokat.