Hercegnők kézikönyve Philippa Gregory írónő tollából!

A meseolvasás nagyon fontos gyermekkorban, hiszen nem csupán szórakoztató, hanem a kicsik fejlődéséhez is hozzájárul. A lányok nagyon szeretik a hercegnős meséket, jellemzően ezeket a meséket részesítik előnyben és kérik, hogy meséljenek a szülők, nagyszülők minél több ilyen történetet!

Philippa Gregory könyvek nagyon sok olvasó számára ismerősek, főleg a történelmi téma miatt. Ugyanakkor a tehetséges írónő nem csupán a régmúlt korok hőseiről és eseményeiről képes lebilincselő történeteket szőni némi fikcióval és kreativitással átitatva, hanem a gyermekirodalomban is bebizonyította, hogy helye van. Egy nem mindennapi, már-már úttörőnek számító gyerekkönyvet írt, melynek címe a Hercegnők kézikönyve. Ez a könyv a feje tetejére állítja mindazt, amit eddig a hercegnőkről tudtunk. A könyvben minden hercegnőnek a Hercegnők kézikönyve szerint kell élnie, tehát csak meleg vizet ihatnak, mindig csinosnak kell lenniük és szigorú szabályok szerint kell élniük. Azonban akad egy hercegnő, aki fittyet hány a szabályokra és ahelyett, hogy a szabályok szerint élne, inkább Gumicukor nevű lován izgalmas kalandok után néz.

A szokatlan könyv rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Nem éppen a klasszikus mesekönyv, hanem bebizonyítja, hogy még a hercegnők is követhetik saját sorsukat, hogy ráleljenek saját útjukra. A kalandvágyó és önfejű hercegnő hamar belopja magát az olvasó és a gyermekek szívébe. Az írónő úgy véli, hogy a mai lányokra minden eddiginél nagyobb nyomás helyeződik, melynek oka elsősorban a közösségi média. Ez a kedves kis könyv kiválóan bemutatja, hogy nem szabad engedni a nyomásnak, hanem a lányoknak, nőknek is a saját útjukat kell megtalálni! Ha szeretne bővebben informálódni Philippa Gregory könyvei kapcsán, akkor látogasson el a book24.hu webáruházba, ahonnan rendelhet is!