Hétvége külföldön? Fillérekből megoldható!

A felnőtt élet egyik legkevesebbet emlegetett velejárója, hogy a tennivalók sora soha nem ér véget. Mindig felbukkan egy újabb probléma, amit meg kell oldani, és a kevés szabadidő épp csak elég arra, hogy a felgyülemlett személyes tennivalókat valahogy megoldjuk.

Emiatt aztán egyre kevesebb idő jut a pihenésre, miután pedig családot alapítunk, a nyaralások száma is jelentősen megcsappan. Ez persze teljes mértékben érthető, hisz nagyon nehéz összehangolni, hogy 7-10 napra mindenki épp ráérjen, no meg aztán egy ilyen kaland rengeteg előkészületet és anyagi áldozatot kíván. Ugyanakkor nem szabad teljes mértékben lemondani arról, hogy néha kiszakadjunk a fárasztó, szürke hétköznapok fogságából, és ha egy igazán hosszú vakáció nem is feltétlen fér bele az időnkbe, vagy a büdzsénkbe, egy-egy hosszú hétvégére érdemes megszökni néha.

Ráadásul, ha okosan csináljuk, akkor fillérekből megvan, még úgy is, ha valamilyen külföldi úti célt nézünk ki magunknak. De mire figyeljünk ilyenkor, hogy ne csak mi, hanem a pénztárcánk is jól járjon? Elsősorban arra, hogy időben kitaláljuk, hogy mikor szeretnénk utazni és persze készüljünk fel arra is, hogy jó, ha rugalmasak vagyunk az időpontokat illetően. Ez persze nem akkora áldozat, hisz egy hétvégére még úgy is meg lehet szökni, ha gyerek vannak, hisz melyik unoka ne örülne két éjszakának a nagymamánál, nemde? Ha ezzel megvagyunk, akkor nincs is más dolgunk, mind serényen böngészni a repülőjegy ajánlatokat, hisz időről-időre el lehet csípni pár ezer forintos lehetőségeket, még akár távolabbi európai célpontokra is. Ha sikerrel jártunk, akkor pedig azonnal fogjunk bele a szálláskeresésbe, és véssük jól az eszünkbe, hogy csak egy-két éjszakát leszünk, és úgyis városnézéssel töltjük majd a napot, így bőven megteszi az olcsóbb hely is, csak legyen hol álomra hajtani a fejünket. A felszereltségnél és a csillagoknál sokkal fontosabb az elhelyezkedés, legyen közel a repülőtér – vagy a belváros -, hogy csak egyszer kelljen utazni amikor megérkezünk és amikor hazaindulunk. Ezzel a módszerrel akár pár tízezer forintból eltölthetünk egy hosszú hétvégét egy szép külföldi városban és egy ilyen kaland arra tökéletesen megfelelő, hogy hosszú hónapokra feltöltsön minket.