Hidratálja ajkait ajakápolóval!

Az ajkak ápolása nem csak esztétikai szempontból fontos, mivel a kiszáradt, repedezett bőrfertőzések forrása is lehet, ráadásul fájdalmas is. Pedig igazán egyszerű elkerülni a kellemetlen ajakszárazságot. Nem csak hölgyeknek, de a férfiaknak is érdemes gondoskodni az ajkak egészségéről.

Ajakápoló segítségével elkerülhető az ajkak kiszáradása. Egész évben célszerű ügyelni az ajkak egészségére, azonban a téli hónapokra ez fokozottan igaz. Nem csak a szabadban a hideg, szeles levegőn szárad ki az ajkak érzékeny bőre, hanem a fűtött, meleg lakásban a száraz levegő sem tesz jót az ajkaknak. Mindezek hozzájárulnak az ajkak nedvességvesztéséhez, aminek eredménye a kirepedezett, száraz, cserepes bőr. Holott ez elkerülhető lehetne ajakápolás segítségével. Jellemzően a nők jobban hidratálják ajkaikat, ami nem is csoda, hiszen a kicserepesedett, száraz ajkak egyáltalán nem nyújtanak esztétikus látványt. A férfiak általában akkor gondolnak ajakápolásra, amikor már megtörtént a baj és kicserepesedett, kiszáradt az ajkuk. A férfiak nem szívesen használnak különféle kencéket, különösen ajakápolót, mely a rúzsozásra emlékezteti őket.

Az ajakápoló használata egyáltalán nem szégyen, még a férfiak számára sem. Sokkal inkább hasznos, hiszen elkerülhető a kellemetlen ajak szárazság. Nem csak télen, de nyáron is fontos az ajkak védelme, ugyanis ekkor a káros UV sugarak vannak rossz hatással az ajkakra. Ennek oka, hogy az ajkak kevés pigmentsejtet tartalmaznak. Ha napozni szeretne, akkor előtte célszerű olyan ajakápolót használni, mely fényvédőt is tartalmaz. A téli hónapokban az ápoló anyagokban gazdag ajakápolók használata ajánlott. Ajakápoló termékek megtekintéséért és megrendeléséért célszerű ellátogatni a gyogyline.hu webáruházba!