Hidraulika szűrő méret alapján is rendelhető!

Számos oka lehet annak, hogy a folyadék az autóban szennyeződik. Az alkatrészek használata és kopása, a rossz vízvezetés és az új folyadékkal (vagy új alkatrészekkel) járó szennyeződés csak néhány lehetőség. Ezért egyetlen folyadékellátó rendszer sem lehet teljes szűrő használata nélkül. A hidraulikus szűrők eltávolítják a hidraulikafolyadék szennyeződéseit.

Hidraulika szűrő rendelhető mindössze néhány kattintással az alkatreszek.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és biztosan talál nálunk megfelelő alkatrészt autójához. A szűrőknek többféle típusa van: a zsákszűrő az egyik legelterjedtebb. A zsákszűrő egy szövetzacskóból áll, amelyen keresztül a hidraulikafolyadékot átnyomják, a szennyeződések (szilárdak) pedig nem tudnak átfolyni a zsákon. Ez különösen hasznos a hengerrúd által a rendszerbe juttatott szennyeződések, rozsda és részecskék szűrésénél. A szűrők sok kisméretű huzalból készülnek, amelyeket fonott szövet létrehozásával szőnek össze. Ezeket a szűrőket pontos pórusméretre lehet felépíteni, amely lehetővé teszi a mérnök számára, hogy a kívánt szennyezőanyag-méretnek megfelelő méretet válasszon. A mágneses szűrők mágnesesen töltött lemezeket használnak, amelyek vonzanak minden fémszennyeződést. A szűrő felépítése szintén fontos kiválasztási szempont.

Néhány különböző igazítási lehetőség áll rendelkezésre a szűrőkhöz. Ha a beömlőnyílás, a kimenet és a szűrő fel vannak sorakoztatva, akkor ezt „soron belüli” igazításnak nevezzük. Egy másik beállítás az „off-line” beállítás, amikor a szűrő nincs a hidraulikus rendszerek fő hurokján. Van még egy konfiguráció, amelyet „duplexnek” hívnak. Ez a konfiguráció akkor történik, ha két szűrő van kombinálva. Ezek a szűrők a karbantartáshoz (a szűrőelemek cseréjéhez) hasznosak, anélkül, hogy a működő rendszert megzavarnák. További részleteket erről az alkatreszek.hu weboldalon talál, ahol akár szűrőt is rendelhet.