Hogyan alkalmazhatják, ha már büntetett előéletű?

Elég nehéz manapság felvenni valakit úgy, hogy büntetett előéletű. Szóval, lehet-e még jó munkát kapni bűncselekmény elkövetése után? A rövid válasz: igen. De ez nem lesz könnyű, hacsak nem követi ezt a néhány lépést a következő állásinterjún.

A munkaadók háttérellenőrzéseket végeznek önön. A régi szabály az volt, hogy egy súlyos bűncselekmény hét év után kerül le a nyilvántartásáról, és ez meg is történik. De az internet memóriája ennél sokkal hosszabb. A bűnügyi nyilvántartása valószínűleg mindig ott lesz a munkáltatók számára. Ha bármilyen nyilvántartása van a rendőrségen, a HR-ért felelős személy megtalálhatja (és meg fogja találni). Fontos tehát, hogy elmondja a munkaadóknak a bűnügyi nyilvántartását, mielőtt ők maguk megtudnák, majd a felvételi eljárás során ellene fordítsák. Kulcsfontosságú dolog, amire emlékezni kell, amikor büntetett előéletűként munkát keres, hogy nem a bűnügyi hátterének legyőzéséről van szó, arról szól, hogy átdolgozzuk. Mielőtt megemlítené bűnügyi nyilvántartását egy felvételi vezetőnek, állítsa fel elő magyarázatát. Használja „Tapasztalat + Tanulás = Növekedés” modellt, amely során ugyanazt a stratégiát kell használnia, mint amikor a viselkedési interjú kérdéseire válaszol. Mondja el a munkáltatónak a tényeket. Vegye ki belőle az összes érzelmet. Ne keressen mentségeket. Egyszerűen mondja el nekik, mi volt a helyzet és mi történt.

Legyünk őszinték: nem szeretjük beismerni, hogy valamit rosszul tettünk, hogy kudarcot vallottunk vagy hibáztunk. Amikor hibáink és kudarcaink vannak, el kell ismernünk, hogy nem vagyunk tökéletesek. És függetlenül attól, hogy hány éve vagyunk ezen a földön, ezzel még mindig sokan küzdünk. Ha valamit titkol, megváltoztathatja az eredményt. Ezért el kell mondania mindent, amikor büntetett előéletű munkát keres. Vállaljon felelősséget korábbi cselekedeteiért és tévedéseiért.